Pangranola met pinda hazelnoot cacaopasta lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor een grote weckpot vol pangranola, ik heb er ruim een week van kunnen genieten.

Pangranola, dit is het recept wat ik nog niet zolang gevonden heb. En ik vind het eigenlijk makkelijker en sneller dan dat je het in de oven klaar maakt. Ik maakte hem al eerder (zie recept onderaan). Maar deze keer heb ik er een leuke twist aan gegeven met de pinda hazelnoot cacaopasta van Albert Heijn (link onderaan).

Die is sinds kort verkrijgbaar bij de Albert Heijn en echt heel erg lekker. Je hebt ook nog een pinda variant deze kan je natuurlijk ook gebruiken. Aanradertje hoor, ook lekker voor op brood of op een cracker. Het is een verantwoorde variatie op chocoladepasta. Maar liefst 80% pinda's, geen palmolie en op smaak gebracht met slechts 10% rietsuiker. Gebruik deze pasta ook in je smoothie, in je overnight oats of tijdens het bakken.

En als laatste voeg ik nog wat rozijnen toe. Mijn nieuwe verslaving op dit moment. Mijn zoontje is ook dol op rozijntjes, dus zo ben ik ze ook weer gaan waarderen. Vroeger griezelde ik ervan, ja de chocolade rozijnen die heb ik altijd lekker gevonden. Helaas heb ik die nog niet lactosevrij kunnen vinden, misschien ga ik ze binnenkort eens maken. Of een leuke variant erop. Want die mis ik toch echt wel.

Ik vroeg op social media of jullie het recept wilde zien? En het grootste gedeelte wilde het zien, zo leuk! Deze pangranola is ook super lekker geworden. Heerlijk over de lactosevrije yoghurt of kwark. En het is een heerlijk begin van de dag. Het is ook lekker om er tussendoor lekker van te snoepen kan ik je vertellen. Ik heb deze keer de grove havermoutvlokken gebruikt, maar je kan natuurlijk ook de normale gebruiken.

pangranola

Tijden1 Aantal
Kook tijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 200 g havermout grove vlokken
 1 handje brasil nuts
 2 handjes zonnebloempitten
 2 handjes ongezouten pinda's
 4 eetl honing
 2 eetl pinda hazelnoot cacaopasta AH
 flink handje rozijnen
 2 eetl kokosolie

1

Voeg de havermout, brasil nuts, zonnebloempitten en de pinda’s in de koekenpan/ hapjespan. En rooster deze ongeveer 8 minuten, en blijf goed roeren.

2

Voeg nu de honing, kokosolie en de pinda hazelnoot cacaopasta toe. En roer goed door zodat alles verdeeld wordt. En bak nog een paar minuten op laag vuur totdat de alles goed verdeeld is.

3

Laat de pangranola afkoelen en voeg de rozijnen toe, roer even goed door en schep het dan in een weckpot.

pangranola

4

pangranola

5

pangranola


Pangranola - Lactosevrijeten
Pinda hazelnoot cacaopasta - Albert Heijn

Ingredienten

 200 g havermout grove vlokken
 1 handje brasil nuts
 2 handjes zonnebloempitten
 2 handjes ongezouten pinda's
 4 eetl honing
 2 eetl pinda hazelnoot cacaopasta AH
 flink handje rozijnen
 2 eetl kokosolie

Stappen

1

Voeg de havermout, brasil nuts, zonnebloempitten en de pinda’s in de koekenpan/ hapjespan. En rooster deze ongeveer 8 minuten, en blijf goed roeren.

2

Voeg nu de honing, kokosolie en de pinda hazelnoot cacaopasta toe. En roer goed door zodat alles verdeeld wordt. En bak nog een paar minuten op laag vuur totdat de alles goed verdeeld is.

3

Laat de pangranola afkoelen en voeg de rozijnen toe, roer even goed door en schep het dan in een weckpot.

pangranola

4

pangranola

5

pangranola

Pangranola met pinda hazelnoot cacaopasta lactosevrij