Eetdagboek week 2 2021- Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week een heerlijk gezond recept met rijst en biefstukreepjes geïnspireerd door Sonja Bakker, een heerlijke pasta uit het kookboek van Charlies kitchen en ik kookte voor mijn broer en schoonzus een 3 gangen diner! Omdat we er niet op uit kunnen maken we er thuis maar een feestje van hè.

Maandag 11-01-2021:
Ik kreeg een tip van een trouwe volger dat Sonja bakker heerlijke hoofdgerechten maakte. En daar werd ik natuurlijk nieuwsgierig naar. Ik heb de biefstukreepjes met rijst en groente gemaakt. En het was een groot succes. Ik gebruikte de biefstukpuntjes van de Meatlovers en ik heb de paprika vervangen door de sugar snaps. De oestersaus was een heerlijke toevoeging aan dit recept. Dit gaan we zeker vaker maken.


Dinsdag 12-01-2021 & Woensdag 13-01-2021:
Yes, ook ik heb het kookboek van Charlies kitchen besteld. Ik ben er zo blij mee, binnenkort schrijf ik er een leuke review over. Ik maakte de pasta met kipgehaktballetjes. Yummy het was echt even genieten. Het recept vind je ook hier. Als jij net zoals ik Parmezaanse kaas kan verdragen kun je deze gewoon gebruiken. Vervang de roomboter voor plantaardige margarine.
eetdagboek


Donderdag 14-01-2021:
Ik maakte de frietjes met Italiaanse kruiden uit de oven weer eens. Heerlijk knapperig weer, en daarbij maakte ik de zwarte bonen van Hak warm. En een heerlijke krokante kipschnitzel van de Albert Heijn die ik scoorde voor slechts 1 euro. Lekker maaltje zo voor de Donderdag.


Vrijdag 15-01-2021:
Vanmorgen ben ik even met mijn zoontje naar de Lidl en de Albert Heijn geweest. Het is super lang geleden dat ik in de supermarkt ben geweest en omdat er de vegan week bij Lidl was wilde ik toch eens even een kijkje gaan nemen. Ik kocht er lekkere dingen en nam ook gelijk een partybrood mee. Daarbij maakte ik een heerlijke lactosevrije mosterdsoep! Binnenkort komt het recept online.


Zaterdag 16-01-2021:
Vanmiddag zijn we onze zoon op wezen halen bij mijn schoonouders want daar had hij een nachtje geslapen. Toen zijn we gelijk door gereden naar vrienden, want deze waren pas verhuisd. Het was erg gezellig. En daarna hebben we thuis de frietpan snel aan geslingerd, voor het gezicht wat rucola erbij haha. En ik bakte mijn zelfgemaakte lactosevrije kaasbitterballen! Ik wil ze binnenkort nog een keertje maken en dan voeg ik nog iets meer kaas toe, en ik hoop dat ze dan nog beter smaken.


Zondag 17-01-2021:
Ons bier; alle ingrediënten (hop en gerst) worden verbouwd in de Bommelerwaard. Vandaar de toepasselijke naam Ons Bier. Dit volledig Bommelerwaardse speciaalbiertje is sinds eind 2020 te koop. Een verrukkelijk biertje, ik hou zo van donker bier en deze heeft een heerlijke smaak en is niet bitter. Ik heb de flesjes bij de boerderijwinkel bij ons in het dorp gekocht. Ik ga er 1 keer in de 2 weken mijn extra belegen kaas, eieren en sap halen en zo nu en dan zie ik ook nieuwe producten staan die ik meeneem.

Mijn broer en schoonzus kwamen vanavond eten en ik had gevraagd wat ik eens zou maken. Dat was dus mosterdsoep! En natuurlijk heb ik hem lactosevrij gemaakt.
eetdagboek
En ik maakte de spaghetti alla carbonara van de site. Mmm, die was weer zo ontzettend lekker!
eetdagboek
En ik weet dat ze altijd gek zijn op crème brûlée. En ik wilde eens wat anders proberen, ik dacht waarom maak ik geen lactosevrije crème brûléetaart met een speculaasbodem? Zo gezegd zo gedaan en hij is super goed gelukt. Ook deze komt binnenkort online, jullie waren er ook erg benieuwd naar allemaal! Dat vind ik altijd zo leuk om te horen!
eetdagboek