Spaghetti alla Carbonara lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Jawel jawel, dit is de aller lekkerste spaghetti alla carbonara die je ooit gegeten hebt. Ik beloof het je. Hij is lactosevrij (als je geen Parmezaanse kaas verdragen kan gebruik dan plantaardige).

Ik dacht altijd dat er room aan toegevoegd was maar niets is minder waar. Je gebruikt eieren en kaas om er een heerlijke romige smaak aan te geven. Ik vind het persoonlijk lekker om flink wat spekjes toe te voegen, maar dat verschilt per persoon natuurlijk. En wees niet te zuinig met de peper, ik had peperkorrels fijn gemaakt met een mes zo heb je net wat meer bite.

*Fructosearm: Als je ook geen tarwe verdragen kan gebruik dan glutenvrije spaghetti, en let op met de peper en de hoeveelheid champignons.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 400 g spaghetti
 snufje zout
 150 g - 200 g spekjes
 4 eieren
 80 g Parmezaanse kaas geraspt (Parrano) of zelf geraspt/ plantaardige kaas Violife of Wilmersburger + extra voor garnering
 100 g champignons
 flinke snuf zwarte peper (eventueel aantal grove peperkorrels fijn gemaakt met een mes)
 2 handjes peterselie
 olijfolie/zonnebloemolie

1

Breng in een flinke kookpan water aan de kook. En voeg de spaghetti en een snufje zout toe en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Β 

2

Bak de spekjes in een klein scheutje olie knapperig.

3

Snij ondertussen de champignons in schijfjes. Voeg deze toe aan de spekjes an bak even mee.

4

Laat de spaghetti vervolgens even uitlekken in een vergiet en doe terug in de kookpan.

5

Doe de eieren, peper en de geraspte kaas bij elkaar in een kom en meng met een garde goed door elkaar.

6

Voeg dit mengsel bij de spaghetti en voeg de spekjes en de champignons toe. Roer alles gelijk door elkaar zodat de eieren het gerecht binden.

spaghetti

7

Snij de peterselie fijn en voeg ook toe. Roer alles nog even door.

8

Serveer de spaghetti alla carbonara eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.

Ingredienten

 400 g spaghetti
 snufje zout
 150 g - 200 g spekjes
 4 eieren
 80 g Parmezaanse kaas geraspt (Parrano) of zelf geraspt/ plantaardige kaas Violife of Wilmersburger + extra voor garnering
 100 g champignons
 flinke snuf zwarte peper (eventueel aantal grove peperkorrels fijn gemaakt met een mes)
 2 handjes peterselie
 olijfolie/zonnebloemolie

Stappen

1

Breng in een flinke kookpan water aan de kook. En voeg de spaghetti en een snufje zout toe en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Β 

2

Bak de spekjes in een klein scheutje olie knapperig.

3

Snij ondertussen de champignons in schijfjes. Voeg deze toe aan de spekjes an bak even mee.

4

Laat de spaghetti vervolgens even uitlekken in een vergiet en doe terug in de kookpan.

5

Doe de eieren, peper en de geraspte kaas bij elkaar in een kom en meng met een garde goed door elkaar.

6

Voeg dit mengsel bij de spaghetti en voeg de spekjes en de champignons toe. Roer alles gelijk door elkaar zodat de eieren het gerecht binden.

spaghetti

7

Snij de peterselie fijn en voeg ook toe. Roer alles nog even door.

8

Serveer de spaghetti alla carbonara eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.

Spaghetti alla Carbonara lactosevrij