Smeuïg chocolade taartje Dr. Oetker

Jammie, dit is een super heerlijk chocolade taartje (kan sporen van melk bevatten). Deze mix van Dr. Oetker verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Hieronder leg ik je uit hoe ik te werk ben gegaan. Hij is niet alleen lekker bij een bakje koffie of thee, maar ook een echte aanrader als nagerecht. Ik kreeg de tip laatst via social media, zo leuk om nieuwe tips te krijgen. En het is natuurlijk helemaal leuk als ze ook nog eens goed in de smaak vallen. Het is een klein taartje maar je haalt er met gemak 10 stukjes uit, hij is best machtig dus je kunt er kleine stukjes van snijden. 

Bereidingswijze:
– Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor 180 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).
– Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat.


– Smelt 125 gram plantaardige boter (wajang/ plantenmargarine AH) in een pannetje of in de magnetron.


– Doe de mix, de gesmolten lactosevrije boter, de eieren en het water in een beslagkom.


– Mix dit met de mixer met garden op de laagste stand in ca. 30 seconden tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).


– Verdeel het beslag over de bakvorm.


– Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart 25 minuten. – – Laat de taart in de bakvorm goed afkoelen buiten de koelkast (ca. 1 uur) en laat vervolgens de taart 1½ uur in de koelkast verder afkoelen.
– Verwijder de rand van de bakvorm.
Tip: Warm een taartpuntje op een bordje 15-20 seconden op in de magnetron voor een gesmolten chocolade kern.

Conclusie:
Een super lekker lactosevrij chocoladetaartje. Hij staat ook zo in de oven, 
houd alleen rekening met een langere afkoeltijd. Ik heb er 3 dagen heerlijk van gesnoept, en heb ook een paar stukjes uitgedeeld aan mijn vriendinnen. En die vonden hem ook verrukkelijk. Deze gaan wij zeker vaker maken. Hij is ook heerlijk smeuïg van binnen, en je kunt er ook nog een beetje lactosevrije slagroom (MinusL/Alpro) bij serveren!