Couscous met zalm lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.
Heerlijke couscous met gerookte zalm. Dit moet je echt eens proberen. Ik was een beetje aan het experimenteren en daar is dit verrukkelijke recept uitgekomen. Ik had eerder deze Marokkaanse couscous van Lassie nog nooit op. Maar hier staat het nu nog weleens op tafel, met heerlijke gerookte zalm. Je kunt natuurlijk ook gewone couscous gebruiken en het zelf naar smaak kruiden. Maar dit is net zo makkelijk.
*Fructosearm: Gebruik gewone couscous en kruid het licht met peper, zout. Kijk voor jezelf of je het bouillonblokje verdragen kan. Vervang de ui door het groen van een lente-ui. Gebruik een groene paprika. Let op de hoeveelheid champignons gebruik ze anders uit een pot.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 1 pakje couscous Maroc Lassie
 1 vis bouillontablet (Knorr/Jumbomerk)
 450 ml water
 1 ui
 1 paprika
 100 g champignons
 1 teentje knoflook
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 250 g gerookte zalm

1

Doe de visbouillon tablet al ruim van te voren in een schaaltje met een klein beetje water. Zodat het sneller oplost straks in het kokende water. Doe het water in de kookpan en voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook.

2

Snij ondertussen de ui, paprika en de champignons fijn. En pers de knoflook uit of snij ook fijn.

3

Zodra het water in de kookpan kookt zet je de hittebron uit. Doe nu het zakje couscous in de pan. En roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten wellen met de
deksel op de pan.

4

Na 5 minuten de couscous nog even goed doorroeren (volg de instructies op de verpakking).

5

Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat warm worden. Bak de ui en de paprika een paar minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe.

6

Snij de zalm in kleine stukjes. En bak deze een paar minuten mee met de groenten. Als de zalm begint te verkleuren schep je de couscous erbij. En roer nu alles goed door elkaar heen.

7

Eetsmakelijk!

Ingredienten

 1 pakje couscous Maroc Lassie
 1 vis bouillontablet (Knorr/Jumbomerk)
 450 ml water
 1 ui
 1 paprika
 100 g champignons
 1 teentje knoflook
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 250 g gerookte zalm

Stappen

1

Doe de visbouillon tablet al ruim van te voren in een schaaltje met een klein beetje water. Zodat het sneller oplost straks in het kokende water. Doe het water in de kookpan en voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook.

2

Snij ondertussen de ui, paprika en de champignons fijn. En pers de knoflook uit of snij ook fijn.

3

Zodra het water in de kookpan kookt zet je de hittebron uit. Doe nu het zakje couscous in de pan. En roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten wellen met de
deksel op de pan.

4

Na 5 minuten de couscous nog even goed doorroeren (volg de instructies op de verpakking).

5

Doe een scheutje olijfolie in een hapjespan en laat warm worden. Bak de ui en de paprika een paar minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe.

6

Snij de zalm in kleine stukjes. En bak deze een paar minuten mee met de groenten. Als de zalm begint te verkleuren schep je de couscous erbij. En roer nu alles goed door elkaar heen.

7

Eetsmakelijk!

Couscous met zalm lactosevrij