Paasei van worstenbroodjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidIntermediate

Dit recept is voor 10-11 ronde worstenbroodjes.
Hoe gaaf is dit Paasei van worstenbroodjes! En hij is ook nog eens mega lekker, hier verbaas jij je gasten wel mee hoor. Het is wel even een karweitje. Neem er dus wel je tijd voor. En tussen de rijstijden door kun je nog wat anders doen.
Fructosearm:Β Gebruik speltbloem als je ook gevoelig bent voor tarwe. Beschuit vervangen door glutenvrije paneermeel. Vervang de basterdsuiker door dextrose of glucosekorrels (fructoosje.nl). Kijk uit met de gehaktkruiden, zelf heb ik zout, snuf peper, paprikapoeder en nootmuskaat toegevoegd.

Voorbereidingstijd1 uur 10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd1 uur 40 minuten

 300 g bloem
 150 g lactosearme melk MinusL/ Campina/ Arla lactofree of plantaardige melk
 7 g zout
 80 ml olijfolie
 1 zakje gedroogde gist
 12 g suiker
 Voor de vulling:
 500 g gehakt half om half
 1 ei
 1 ei voor bestrijken
 3 beschuiten (of 24 gram paneermeel)
 halve theel peper
 halve theel zout
 halve theel nootmuskaat
 halve theel paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder
 handje gedroogde oregano

1

Maak de melk een klein beetje warm in een pannetje.

2

Pak een schaal, en doe daar de bloem in. Maak een gaatje in het midden. Giet de melk in het gat, en voeg de zout, olijfolie, het zakje gist en de suiker toe. Zorg dat het zout en het gist elkaar niet raken.

3

Meng steeds een beetje bloem bij de melk. Roer alles heel rustig door elkaar, totdat je een mooi deeg krijgt.

4

Strooi wat bloem op je aanrecht. En kneed ongeveer 5 minuten het deeg tot een mooie soepele bal. Verdeel het nu in ongeveer 10 stukjes van ongeveer 40-45 gram.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier, rol van de stukjes deeg ongeveer 10 balletjes. En leg die op de bakplaat. Leg daar overheen een stukje plastic folie. En laat even rusten.

6

Ondertussen kun je aan het gehakt beginnen. Doe het gehakt in een schaal, voeg de ei, fijn geknepen beschuit, en de kruiden toe. En kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in porties van 45 gram. En draai er ongeveer 10 balletjes van.

7

Nu ga je weer met de balletjes deeg aan de slag. Strooi weer wat bloem op je aanrecht. Pak een deegroller en maak van de deegballetjes een rond deeg. Klop een ei los, en bestrijk de randjes met het ei. Leg het balletje gehakt erop.

8

Vouw het bladerdeeg dicht. Druk de rand vast met je vingers.

9

En leg ze weer op de bakplaat met de naad naar onder in de vorm van een Paasei.

10

Leg er weer een stukje plastic folie overheen, en laat 50 minuten rijzen.

11

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten). Bestrijk de worstenbroodjes met het los geklopte ei en strooi er wat oregano over Bak ze in 25-30 minuten mooi bruin.

Ingredienten

 300 g bloem
 150 g lactosearme melk MinusL/ Campina/ Arla lactofree of plantaardige melk
 7 g zout
 80 ml olijfolie
 1 zakje gedroogde gist
 12 g suiker
 Voor de vulling:
 500 g gehakt half om half
 1 ei
 1 ei voor bestrijken
 3 beschuiten (of 24 gram paneermeel)
 halve theel peper
 halve theel zout
 halve theel nootmuskaat
 halve theel paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder
 handje gedroogde oregano

Stappen

1

Maak de melk een klein beetje warm in een pannetje.

2

Pak een schaal, en doe daar de bloem in. Maak een gaatje in het midden. Giet de melk in het gat, en voeg de zout, olijfolie, het zakje gist en de suiker toe. Zorg dat het zout en het gist elkaar niet raken.

3

Meng steeds een beetje bloem bij de melk. Roer alles heel rustig door elkaar, totdat je een mooi deeg krijgt.

4

Strooi wat bloem op je aanrecht. En kneed ongeveer 5 minuten het deeg tot een mooie soepele bal. Verdeel het nu in ongeveer 10 stukjes van ongeveer 40-45 gram.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier, rol van de stukjes deeg ongeveer 10 balletjes. En leg die op de bakplaat. Leg daar overheen een stukje plastic folie. En laat even rusten.

6

Ondertussen kun je aan het gehakt beginnen. Doe het gehakt in een schaal, voeg de ei, fijn geknepen beschuit, en de kruiden toe. En kneed alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in porties van 45 gram. En draai er ongeveer 10 balletjes van.

7

Nu ga je weer met de balletjes deeg aan de slag. Strooi weer wat bloem op je aanrecht. Pak een deegroller en maak van de deegballetjes een rond deeg. Klop een ei los, en bestrijk de randjes met het ei. Leg het balletje gehakt erop.

8

Vouw het bladerdeeg dicht. Druk de rand vast met je vingers.

9

En leg ze weer op de bakplaat met de naad naar onder in de vorm van een Paasei.

10

Leg er weer een stukje plastic folie overheen, en laat 50 minuten rijzen.

11

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten). Bestrijk de worstenbroodjes met het los geklopte ei en strooi er wat oregano over Bak ze in 25-30 minuten mooi bruin.

Paasei van worstenbroodjes lactosevrij