Dejunked smoothies in 3 smaken – Vegadiscounter

Lactosevrije kant en klare smoothies, ik ben er dol op! Deze gezonde smoothies in 3 verschillende smaken kun je bestellen bij de Vegadiscouter. Een makkelijke snack voor onderweg of gewoon even snel voor thuis zonder geraffineerde suiker, onnatuurlijke toevoegingen en andere rommel. In deze goodies vind je alleen lekker fruit, boostende bessen, superfoods en chia – het superzaad. En lekker dat ze zijn, aan één smaak moest ik wel even wennen. Maar de andere 2 soorten vielen gelijk goed in de smaak. Hieronder vertel ik je er alles over. Zelfs de ingrediënten, die ik even vertaald heb voor jullie (natuurlijk heeft google translate zijn werk keurig gedaan).  

Dejunked granaatappel, framboos, rode biet en gember:
Deze roze rakker nam ik mee naar de Waal, waar we lekker even van de zon gingen genieten. En natuurlijk zijn we het water niet in geweest want dat is veel te gevaarlijk. Lekker genoten op het strand. En deze smoothie heb ik gauw even in de strandtas gegooid. Mijn mening? Heerlijk! Ik hou ook van alle ingrediënten die erin zitten dus dat kon ook haast niet anders. Omdat er geen toegevoegde suikers in zitten is de smoothie natuurlijk zoet. Daar hou ik van! En ik kan je vertellen onze zoon kwam ook telkens schooien om een hapje hihi.
dejunked
Ingredienten: Appelpuree *49,5%, water, granaatappelsap *10%, frambozenpuree *8,5%, chiazaden (Salva hispanica) *5,5% , gembersap *1,5%, rode biet.


Dejunked mango, passievrucht, citroen en kurkuma:
Ik ging een eind wandelen samen met mijn zoontje. Het was aardig mooi weer, dus ik besloot om lekker een stuk te wandelen. Bij een boer verderop verkopen ze eieren, fruit, groente en nog veel meer. Zo had ik gelijk een doel om ergens naartoe te lopen, dat vind ik altijd fijn want het is best een saai stuk waar ik niet vaak loop maar met een doel wandel ik dit graag. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen. Want bij ons is het op de dijk zo mooi wandelen langs de waal, maar je wilt ook weleens een keer wat anders zien hè? Ik had mijn zoontje netjes een stukje fruit gegeven en zelf was ik druk druk. Dus ik nam deze smoothie met mango mee voor onderweg. Aan deze smaak moest ik erg wennen, ik hou ook niet zo van mango. Terwijl ik op het moment wel erg gek ben op kurkuma. Smaken verschillen hè.

En wat je denk je wat er nog gebeurde onderweg? Ik liet net mijn nieuwe telefoon van een maand oud vallen. Oh nee, ik baalde als een stekker. Een klein scheurtje zit erin, hopelijk met een nieuwe screen protector moet het niet meer zo goed te zien zijn. Dat heb ik weer, als ik hem niet in de wc of in bad laat vallen dan wel op de grond.
Dejunked
Ingrediënten: Mangopuree * (35%), water, appelmoes, chiazaad * (Salvia Hispanica) (5,5%), passievruchtensap * (2,5%), citroensap * (1%), kurkumapoeder * ( 0,1%), citroensap concentraat.


Dejunked appel, kiwi, banaan en Spirulina:
Mmm, even makkelijk in ons tuintje wat vitamientjes naar binnen werken. Heerlijk dat ik de staafmixer even niet tevoorschijn hoeft te halen. Die gebruik ik echt zo vaak, natuurlijk voor de groentehapjes van onze zoon want hij eet nog steeds geen stukjes. En ik maak vaak verse soep waarbij ik de staafmixer gebruik. En de vele smoothies die ik altijd in het voorjaar weer maak.

Ook van deze smoothies had ik een aantal stuks gekregen, dus heb ik ze uitgedeeld. En heb ik mijn schoonzusje ook even laten proeven. Zij vond ze allemaal erg lekker. En ze genoot ervan in de tuin. Zij is sowieso al gek op smoothies, maar de blender kon ze nu een paar dagen in de kast laten staan hihi.

Ik vroeg me wel af wat spirulina was dus dat heb ik even opgezocht. Spirulina valt onder de blauw-groene algen. Het is een miniscuul klein algje, welke er spiraalvorming uit ziet. Vandaar de naam ‘spirulina’. Spirulina is al 3.5 miljard jaar oud en daarmee een van de belangrijkste algensoorten ter wereld. Van oorsprong leeft de alg in alkalisch water. Dit zijn mineraalrijke meren en wateren.

Spirulina heeft een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Met een eiwitgehalte van 60 tot 70% is spirulina een van de rijkste bronnen van proteïnen. Daarnaast bevat het alle essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben. Zo dan weten we dat ook weer. Bron: Purasana.nl.

Dejunked
Ingrediënten: Appelmoes * (25%), kiwipuree * (25%), water, bananenpuree * (15%), wit druivensap *, chiazaad (Salvia Hispanica) (5,5%), spirulinapoeder * (0, 3%), citroensap concentraat.


Conclusie:
Als ik echt moet kiezen dan vind ik de groene met appel, kiwi, banaan en spirulina het lekkerst, dan komt zeker de roze met Granaatappel, framboos, rode biet en gember er direct achteraan. De gele met mango vind ik het minst lekker, maar dat komt ook gewoon omdat ik niet zo gek ben op mango denk ik. Ze zijn ook zo ideaal om even snel ergens mee naartoe te nemen, maar thuis tussendoor kun je er ook lekker van genieten.
De hoeveelheid van de smoothies vind ik trouwens ook precies goed, niet teveel maar ook zeker niet te weinig, één smoothie bevat 120 gram.

Ik schreef al eerder 2 blogjes over de vegan producten van de Vegadiscounter. Benieuwd naar? Bekijk ze dan eens!! Goodcatch fish-free tuna & Nucao chocoladereep in 3 smaken.