Pizza bonbons lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 24 hapjes. Ik heb 2 kleine muffinvormen gebruikt.

Deze pizza bonbons had mijn nicht vorig jaar voor mijn tante haar verjaardag gemaakt. En dat was zo'n hit. Dus ik stelde voor om ze nu zelf te maken. Met mijn verjaardag had ik ze met bladerdeeg gemaakt. En voor mijn tante had ik ze met dit pizzadeeg gemaakt en deze vond ik lekkerder. En het is ook een leuk klusje om te doen.

Ik leg ze dan meestal als ze afgekoeld zijn op een aluminium schaal (Action) en dan zet ik ze in de koelkast met een folie er overheen. Zodra ik ze wil serveren, verwarm ik de oven voor op 225 graden hetelucht en ik maak ik ze nog even warm in 5 minuten. Kijk wel uit want de schalen zijn ook warm, maar ik vind het zo altijd het makkelijkst. Zo kun je zelf ook genieten van je verjaardag en zet je toch heerlijke hapjes op tafel.

*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen kun je deze niet maken, helaas. En voor de rest kijk uit met de hoeveelheid tomatensaus en ik gebruik altijd rundersalami (Jumbo).

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 6 plakjes Koopmans Italiaans Pizzadeeg diepvries (kan sporen van melk bevatten)
 tomatensaus of gezeefde tomaten
 salami/ham
 Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ zelf geraspte harde Hollandse kaas belegen tot oud
 1 ei
 1 eetl Italiaanse kruiden
 bakspray/olijfolie

1

Verwarm de oven voor op 225 graden hetelucht.

2

Haal de plakjes pizzadeeg uit de vriezer en laat ze 5-10 minuten ontdooien. Snij de plakjes pizzadeeg in vieren.

3

Vet twee kleine muffinvormen in met olijfolie door middel van een kwastje. En druk met je vingers het deeg in de gaten.

4

Schep ongeveer 1 theelepel tomatensaus in ieder stukje pizzadeeg.

5

Snij je ham (of gebruik blokjes) of de salami in kleine stukjes en vul ze naar smaak.

6

Strooi er de geraspte kaas overheen.

7

Vouw de bonbonnetjes dicht, dus vouw alle vier de kanten naar binnen en druk ze vast met je vingers.

8

Klop een ei los met een vork. En bestrijk de pizza bonbons met het ei door middel van een kwastje. En strooi de Italiaanse kruiden er overheen.

9

Bak ze in ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

10

En nu smullen maar!!

Ingredienten

 6 plakjes Koopmans Italiaans Pizzadeeg diepvries (kan sporen van melk bevatten)
 tomatensaus of gezeefde tomaten
 salami/ham
 Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ zelf geraspte harde Hollandse kaas belegen tot oud
 1 ei
 1 eetl Italiaanse kruiden
 bakspray/olijfolie

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 225 graden hetelucht.

2

Haal de plakjes pizzadeeg uit de vriezer en laat ze 5-10 minuten ontdooien. Snij de plakjes pizzadeeg in vieren.

3

Vet twee kleine muffinvormen in met olijfolie door middel van een kwastje. En druk met je vingers het deeg in de gaten.

4

Schep ongeveer 1 theelepel tomatensaus in ieder stukje pizzadeeg.

5

Snij je ham (of gebruik blokjes) of de salami in kleine stukjes en vul ze naar smaak.

6

Strooi er de geraspte kaas overheen.

7

Vouw de bonbonnetjes dicht, dus vouw alle vier de kanten naar binnen en druk ze vast met je vingers.

8

Klop een ei los met een vork. En bestrijk de pizza bonbons met het ei door middel van een kwastje. En strooi de Italiaanse kruiden er overheen.

9

Bak ze in ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

10

En nu smullen maar!!

Pizza bonbons lactosevrij