Review oreo moussetaart (bevat melkeiwit)

Waar ik nu echt blij van wordt? Nieuwe ontdekte lactosevrije producten van saus tot bakmix. Noem het maar op, ik word daar erg enthousiast van kan ik je vertellen. En natuurlijk wil ik dat dan zo snel mogelijk met jullie delen. Helaas kan ik niet overal een review over schrijven want dan ben ik alleen maar druk met reviews schrijven en kost het me klauwen met geld om alles uit te proberen. Nu zag ik bij de Zoetekauw op instagram in haar stories dat ze deze taart gekocht had bij Jumbo. En zoals ik altijd doe check ik gelijk of deze lactosevrij zijn, vaak valt het tegen maar nu viel het ontzettend mee! Had jij gedacht als je deze in de schappen had zien staan dat je deze kan eten met een lactose-intolerantie? Nou ik niet.

oreo moussetaart

Ik moest een pakketje wegbrengen bij de Jumbo. En ook al was ik vanmorgen bij de Lidl boodschappen wezen doen, en bij de Albert Heijn had ik ook nog boodschappen opgehaald bij het Pick up point. Ik kon de verleiding niet weerstaan om toch even de Jumbo binnen te stappen om deze taartmix te scoren. En ik vond zelfs nog 3 nieuwe bakmixen. Dus hou mijn pagina zeker in de gaten als je ook zo’n fan bent van kant en klare bakmixen.

Oreo mousse taart:
Deze taart bevat melkeiwitten; dat betekend dat er sporen van lactose aan kunnen kleven. In deze blog lees je er alles over. Gebruik lactosearme of plantaardige melk, ik heb nu koude kokosdrink (Jumbo merk) gebruikt samen met plantaardige boter van Wajang voor de bodem.
Ingrediënten: Tarwebloem, suiker, koolzaadolie, glucosestroop, magere cacao (3,5 %), gelatine, geheel geharde kokosolie, geheel geharde palmpitolie, glucose-fructosestroop, tarwezetmeel, emulgatoren (mono-en diglyceriden van vetzuren, veresterd met azijnzuur, sojalecithinen),melkeiwitten, rijsmiddelen (ammoniumcarbonaten, kaliumcarbonaten, natriumcarbonaten), gemodificeerd zetmeel, palmolie, zout, zuurteregelaar (natriumhydroxide), aroma’s.
Waar te koop?: Jumbo.
Prijs: €2,99.

oreo moussetaart


Bereidingswijze oreo mousse taart:
Voeg 25 lactosevrije gesmolten boter toe aan de basismix (nummer 1) en meng deze met een lepel tot een homogene massa. Plaats de meegeleverde taartvorm op een plat bord, verdeel het deeg in de taartvorm en druk aan. Bewaar in de koelkast of diepvries terwijl de vulling bereid.
oreo moussetaart

Los de inhoud van de vullingmix (nummer 2) op in 250 ml halfvolle gekoelde melk (uit de koelkast). Klop met een staafmixer of elektrische handmixer gedurende 2-3 minuten op middelhoge snelheid. Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartvorm. Bewaar in de koelkast.

Strooi de gemalen oreo koekjes (nummer 3) over de hele bovenkant van de taart.
oreo moussetaart

Laat de taart minstens een uur voor het opdienen in de koelkast staan. Snij met een mes voorzichtig langs de rand van de taartvorm zodat deze loslaat. Open de zijkant van de taartvorm en verwijder deze. Garneer met frambozen, bramen en met wat extra oreo’s. Je kunt de oreo’s ook brokkelen met je handen en erover verdelen.

oreo moussetaart


Zin in een ijstaart? Laat de taart dan minstens 2 uur in de vriezer staan. Toch liever niet zo koud? Laat de taart dan voor het serveren nog een paar minuten op kamertemperatuur staan.



Conclusie:
Zoals je van me gewend ben geef ik mijn eerlijke mening in de vele reviews die je al hebt kunnen lezen. Toen ik de verpakking opende heb ik gelijk de taartvorm in elkaar gevouwen. Ik vind het echt een flut ding, je krijgt geen mooie ronde vorm en hij bleef bij mij niet vast zitten. Ik heb het uiteinde vast gezet met een stukje plakband, heel irritant toen de rand er weer af moest haha maar dat terzijde. Hij bleef wel beter zitten. Maar ik raad om een kleine springvorm te gebruiken van ongeveer 16 cm. Wil je een hogere taart net zoals op de voorkant van de verpakking? Dan zou ik een kleinere springvorm gebruiken van ongeveer 10 (Hema) of 12 cm (Xenos). Helaas heb ik die niet, dus ik moest het wel zo doen.

Vervolgens moest ik even goed kijken welk zakje ik als eerste moest gebruiken. Op de verpakking staat niet met nummers aan gegeven wat je moet doen maar via basismix, vulling en topping terwijl dat niet op de verpakking staat. Dus je moet echt even goed opletten. 1,2,3 is dan ook handig om te volgen. Wat ook logisch is natuurlijk. Aan de pijlen kun je ook een beetje zien waar het voor bedoeld is. Maar op het eerste oog opslag maakte ik er even niks van haha.

Ik had kokosmelk gebruikt omdat ik geen lactosearme koud had staan, dus ik heb deze gok genomen. Natuurlijk heb ik tussendoor geproefd en ik vond het heerlijk. Ik was erg benieuwd hoe hij uit de koelkast zou komen. Zou die als een plomp pudding in elkaar zakken of stijft hij wel goed op? Ik heb hem wel 1,5 uur in de koelkast gezet i.p.v. 1 uur. Want toen ik keek was hij nog niet voldoende opgesteven. De rand ging er makkelijk vanaf ik heb geen mes nodig gehad, alleen wel een schaar voor de plakband waar ik de uiteindes mee aan elkaar had geplakt.

Echt een strak netjes taartje krijg je niet met de taartvorm maar hé, uiteindelijk gaat het om de smaak hè. En die is erg goed kan ik je vertellen, lekker zoet en heerlijk gecombineerd met het fruit. Of ik hem vaker ga kopen? Ik vind €2,99 best duur voor zo’n klein taartje maar aan de andere kant hoef je niet veel ingrediënten toe te voegen dus dat scheelt ook weer. Ik ga hem zeker nog een keer kopen, maar dan wil ik wel eerst een kleine springvorm aanschaffen want ik denk dat je dan een mooi strak taartje krijg net zoals de foto op de verpakking. En ik adviseer ook om er een extra rol oreo’s, bramen en frambozen bij te kopen, zo kun je je taartje een beetje op pimpen.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen.  Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product of recept ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.