Review Activia plantaardig in 3 smaken

Via de darmen komen veel stoffen ons lichaam binnen: goede én slechte bacteriën. Een belangrijk deel van ons afweersysteem zit in de darmen. Door een goede darmgezondheid verbetert ook ons immuunsysteem. De groei van goede bacteriën zorgt ervoor dat slechte bacteriën minder sterk kunnen groeien. Hierdoor ontstaat dus een nieuwe balans tussen de bacteriën.

De Bifidus ActiRegularis bacterie maakt Activia juist daarom uniek. Deze goede bacterie komt levend aan in de darmen en draagt bij aan de kenmerkende milde smaak en zachte textuur van Activia.

Alle bacteriën en micro-organismen die in jouw darmen leven zijn je darmflora. Er leven 300 tot 500 bacteriesoorten in de darmen. Welke soorten dat zijn, verschilt sterk per persoon. De darmflora is daardoor net zo uniek als onze vingerafdruk.

Activia plantaardig is een bron van calcium en eiwit en bevat levende culturen. Wil je nog meer informatie? Je leest er alles over op hun site; activia.nl.

Activia Plantaardig Haver:

Activia plantaardige haver is een lekkere romige soja met havervlokken. Een heerlijke manier om extra vezels te eten. Ook lekker met vers fruit en noten. 100% plantaardig met miljarden levende culturen en een langzame fermentatie.
Ingrediënten: Water, gepelde SOJAbonen (10%), HAVERvlokken, HAVER siroop, Inuline, suiker(1%), calciumcitraat, zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), stabilisator (pectine), natuurlijk aroma, zout, antioxidanten (Tocopherolconcentraat, Ascorbylpalmitaat), fermenten waaronder bifidus, vitamines (D2,B12). Bevat: glutenbevattende granen, soja, haver.
Waar te koop?: AH/ JUMBO.
Prijs: €2,19/€2,17.


Activia Plantaardig Perzik:

Activia plantaardig perzik is een zachte romige soja gemengd met sappige stukjes perzik. Lekker voor elk moment van de dag. 100% plantaardig met miljarden levende culturen en een langzame fermentatie.
Ingrediënten: Water, perzik (10,9%) gepelde SOJAbonen (10%), suiker (5,5%), calciumcitraat, zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), stabilisator (pectine), aroma, zout, antioxidanten (Tocopherolconcentraat, Ascorbylpalmitaat), geconcentreerd wortelsap, fermenten waaronder bifidus, vitamines (B2, D2,B12). Kan bevatten: noten.
Waar te koop?: AH/ JUMBO.
Prijs: €2,19/€2,17.

activia


Activia Plantaardig Vanille:

Activia plantaardig vanille is een zachte romige soja met een licht zoete vanillesmaak. Lekker voor elk moment van de dag. 100% plantaardigiljarden levende culturen met miljarden levende culturen en een langzame fermentatie.
Ingrediënten: Water, gepelde SOJAbonen (10%), suiker (5,3%), calciumcitraat, zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), stabilisator (pectine), natuurlijk vanille-aroma, vanille poeder, zout, antioxidanten (Tocopherolconcentraat, Ascorbylpalmitaat), geconcentreerd wortelsap, fermenten waaronder bifidus, vitamines (B2, D2,B12). Kan bevatten: noten.
Waar te koop?: AH.
Prijs: €2,19.


Conclusie:
Welke die ik het vaakst ga kopen is de haver, dat weet ik omdat deze bijna elke week in mijn koelkast staat. Ik ben dol op havermout, en ik vind hem erg lekker om mijn dag mee te beginnen. Er zitten ook nog havervlokken in, dus daar moet je wel van houden. Maar hij is erg romig en een lichte sojasmaak zit eraan. Wat ik wel vind is dat deze niet zo lekker is om zo naturel te eten, flink wat vers fruit, noten en/of zaden en wat goji bessen eroverheen en dan weet ik zeker dat ook jij dit niet kan weerstaan!

De perzik kun je daarin tegen wel zonder toevoegingen eten, heerlijk tussendoortje of wat je van een lekker toetje na het avondeten. Deze heeft wel een sterkere sojasmaak, dus daar moet je dan wel van houden. Maar de stukjes perzik maken deze variant helemaal af. Ook deze heb ik al een aantal keer gekocht.

De vanille zal ik minder vaker kopen. Deze valt bij mij het minst in de smaak, hij ziet er een beetje klonterig uit (dat proef je trouwens niet) en ik vind de sojasmaak te overheersend. En de vanille proef je niet goed terug. Maar misschien vind jij deze juist wel weer heel erg lekker.

En de prijs staat me ook heel goed aan, vergelijkbaar met andere nieuwe plantaardige (vegan) alternatieven voor yoghurt is €2,19 echt voordelig. En volgende week zijn ze ook nog eens in de bonus bij de Albert Heijn voor maar €2,-. Ik heb sinds ze in de supermarkt liggen elke week een beker gekocht, niet alleen voor de goede prijs maar ook omdat het ook nog eens goed is voor mijn darmen. Ik ben heel erg blij met een variant zonder lactose.


Hopelijk vond je het weer een leuke review, en heb je met veel plezier deze blog gelezen. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.