Lactosevrij eetdagboek week 21

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Ik maakte o.a. een lekkere lactosevrije slastamppot waarvan wij 2 dagen konden eten en wat dacht je van een heerlijke pasta met spekjes en vegan groene pesto en een pasta uit een zakje. Mmmm, klinkt goed toch?

Maandag 18-05-20:
Vanavond aten we weer eens lactosevrije slastamppot. Ik hou ervan! Ik gebruikte lactosevrije kookroom om de stamppot lekker smeuïg te maken deze keer was het de nieuwe verse Oatly haver cuisine uit de Koeling. Heerlijk! Verkrijgbaar bij de Albert Heijn.


Dinsdag 19-05-20:
Ik hoefde de slastamppot alleen nog maar even op te warmen van gister. Ideaal dus, daarbij maakte ik nog het recept voor lactosevrije kipgehaktballetjes. Mmm, en die waren ook deze keer weer verrukkelijk, heb jij wel eens kipgehakt gebruikt? Aanradertje hoor!


Woensdag 20-05-20:
Ik maakte weer eens pasta met een zakje, dat is echt heel lang geleden. Deze keer gebruikte ik Knorr pastagerecht bolognese gekocht bij de Albert Heijn. Deze bevat melk, dus ook lactose. Dus ik heb een lactasepilletje ingenomen. Ik heb er een halve paprika, steeltje lente-ui en wat cherrytomaten bij gebakken samen met wat gehakt. Het was echt heel erg lekker. Ideaal voor een snelle maaltijd, lekker met wat strooikaas van Parrano en een gebakken eitje.


Donderdag 21-05-20:
Het was Hemelvaartsdag vandaag! We wilden wel even gaan wandelen ergens in een stadje in de buurt, maar onze zoon was niet zo fit. Dus helaas konden we niet veel doen. We hebben een groot rondje in het dorp gelopen. ’s Middags zijn we even bij ons in de jacuzzi gegaan, want ja die staat weer op. Zo blij weer dat tie op staat, genieten.

En ook in dit eetdagboek kom je weer een lekkere bbq tegen. Mijn man heeft er echt schik in gekregen, en ik ook. We hebben ooit eens een bbq gehad van de vader van mijn schoonzus en deze gebruiken we nu ook altijd. Super simpel ding, maar hij werkt goed hoor.

Ik had vlees bij Geldersvlees besteld, en het was weer zo ontzettend lekker. Wat stokbrood en dipjes erbij. Ik maakte zelf lactosevrije kruidenboter met verse kruiden en ik had aioli gekocht. En ik maakte ook nog deze heerlijke Italiaanse salade met komkommer en tomaat naar het recept van Rebecca. Wat lactosevrije satésaus erbij (Remia) en genieten maar! De foto is niet geweldig, ik heb het even snel met mijn telefoon gemaakt, ik had geen zin om mijn camera weer te pakken hihi.


Vrijdag 22-05-20:
Penne met lactosevrije groene pesto en AH haver fraîche. Het recept kreeg ik van mijn schoonzusje, en het was weer heerlijk. Ik heb alleen broccoli toegevoegd i.p.v. paprika. Dat leek me ook weleens lekker. En dit gaan we zeker vaker eten, super makkelijk en snel om te maken en het was weer verrukkelijk. Een Maandag hebben we er nog van gegeten tijdens de lunch, ik had nog een klein beetje over en dat is toch zonde om weg te gooien. En toen heb ik gelijk deze foto gemaakt!


Zaterdag 23-05-20:
Patattekes! I love it, dit eten we naar mijn zin veel te weinig. Vanuit thuis ben ik gewend dit minimaal 1 keer per week te eten. Maar ach nu geniet ik er nog meer van als we het dan eten en je komt het toch wel minimaal één keer in de maand tegen in mijn eetdagboek. Ik had verse franse frietjes gekocht en frikandellen van het AH merk en een kroket van Mora. En wat gemengde sla erbij om toch nog wat groente binnen te krijgen haha. Daarbij genoot ik ook nog van de vegan mayonaise van de Vegadiscouter
eetdagboek
eetdagboek


Zondag 24-04-20:
Yes, ik had weer eens een keer Aviko zoete aardappel frietjes gekocht, daar zijn wij zo gek op. Alleen had ik geen zin om de airfryer te halen bij mijn ouders want daar kun je ze heerlijk knapperig in bakken. Nu had ik ze in de oven gebakken en waren ze nog een beetje slap, maar ach de smaak was er niet minder om. Maar de volgende keer bak ik ze wel weer in de airfryer. Ik maakte een heerlijke dressing met de avocado mayonaise van de Vegadiscounter voor door de sla. Mmm, echt heerlijk. En we hadden nog wat kip stokjes (gevacumeerd) over v/d bbq dus deze heb ik in de koekenpan gebakken. Lekker simpel maaltje voor de Zondag.