Eetdagboek van week 22 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week 2 keer vis, een heerlijke kabeljauwburger, zalm en garnalen gebakken in verrukkelijke lactosevrije woksaus. En wat dacht je van heerlijke zelfgemaakte lactosevrij pannenkoekjes?

Maandag 25-05-20:
Vanavond maakte ik weer de rauw gebakken aardappels van de site, deze blijven wij zo lekker vinden. We hebben altijd aardappels in ons schuurtje staan dus dat is makkelijk. Dit keer waren het zelfs ‘nieuwe’ aardappels, die zijn net nog wat lekkerder. En ik had nog een restje sperzieboontjes in de vriezer liggen. En een lekkere kabeljauwburger van de AH, die zijn lekker joh. Die gaan we zeker vaker eten. Let op hij bevat wel melkeiwit, maar ik kan dat gewoon verdragen. Daar kunnen sporen van lactose aan kleven. Dus als je gevoelig bent voor sporen moet je deze laten staan.
eetdagboek


Dinsdag 26-05-20:
Yoehoe, ik heb weer een keer uit een pakje gekookt deze week. Ik was zo nieuwsgierig naar deze nacho ovenschotel van Knorr wereldgerechten food trips (kan melk bevatten). En hij lag ook al een hele tijd in mijn keukenkastje. Dus het werd hoog tijd dat hij eens in mijn eetdagboek voorbij kwam. Mijn schoonzusje had gister nog wat aardappels en broccoli gebracht, deze heb ik fijn gemaakt zodat ik voor vandaag alvast eten had voor onze zoon, en zo konden wij dit eens eten. Gebruik de kaas die je hebben kan en voor de dressing; lactosevrije yoghurt. Ik zal je eerlijk zeggen, ik ging het maken en het viel me op dat alles erg gekruid was. En dat bleek ook wel toen hij uit de oven kwam. De nacho chips mocht voor mij part ook gewoon naturel zijn, wij vonden het ‘te’ gekruid allemaal. Ik zal hem ook zomaar niet meer kopen. De dressing erbij was ook gekruid, wel lekker fris erbij maar zoveel verschillende smaken bijelkaar. De helft was nog over die heb ik aan mijn ouders gegeven, en die hebben het gehakt eruit gepikt en de rest weg gegooid.
eetdagboek


Woensdag 27-05-20 & Donderdag 28-05-20:
Vanavond maakte ik mihoen met de Chinese 5 spice kruiden van Euroma. Ook dit zelfgemaakte recept viel me een beetje tegen, we moesten het op smaak maken met een beetje ketjap manis en lactosevrije satésaus (Remia). En toen was het wel lekker hoor, maar niet super het moet beter kunnen hihi. Dus dit recept wordt binnenkort herhaald hihi, en dan ga ik er meer smaak aan brengen. Dus die je zie je nog wel een keer in een volgend eetdagboek voorbij komen. We hebben er wel twee dagen van gegeten, want tja het is zonde om het weg te gooien. Mihoen hebben wij nog niet vaak gegeten maar dat is wel heel erg lekker en ook nog eens glutenvrij.
eetdagboek


Vrijdag 29-05-20:
Mijn man was vrij vandaag, zo kon ik mooi ’s morgens nog wat uurtjes de kas in. Daarna gauw gedoucht en hup de auto in op weg naar Overloon. Daar zijn we naar Zoo parc Overloon geweest, voor ons een uurtje rijden. En dat was zeker de moeite waard! Wat is die dierentuin mooi aangelegd zeg, we hebben echt genoten. Het was dan ook heerlijk zonnig weer, dat zat ook lekker mee. Echt een aanrader!

Daarna zijn we nog even naar Grave gereden een klein dorpje in de buurt. Maar omdat de terrassen dicht waren was daar niet zoveel te beleven, mijn man en zoontje hebben een ijsje gehaald en ik heb ondertussen al onze zelf meegenomen dingen op gegeten, want ik barstte van de honger hihi. Crackers, banaan en kiwi haha. Vaak zit er wel een broodjeszaak of cafetaria die gewoon open zijn maar die konden we niet vinden.

Thuis heb ik nog wat plakjes zelfgemaakt bananenbrood gegeten. Daarna zijn we nog lekker een paar uur in de jacuzzi thuis geweest, onze zoon was zo moe dus die lag lekker op bed te slapen. Heerlijk even bijkomen, ik wordt altijd zo moe van al dat geslenter. Daarna hadden we zin in lactosevrije pannenkoeken. Ik heb wat spekjes en bananen toegevoegd, mmm wat was dat smullen zeg!
eetdagboek

eetdagboek

eetdagboek


Zaterdag 30-05-20:
Nieuwe luxe hamburgerbroodjes bij de Appie gespot. Laatst kreeg de tip voor de normale hamburgerbroodjes die wij sindsdien elke week bestellen haha. En nu had ik deze eens besteld, ook heel erg lekker. Mijn man had zin in een uitgebreid broodje hamburger met alles erop en eraan. Dus hij is aan het bakken geslagen. Eerst heeft hij de frietpan aan geslingerd, de hamburgers gebakken samen met de eitjes. En ik heb wat augurken, cherrytomaatjes en sla fijn gesneden. Daarbij serveerde ik de vegan mayo’s van de Mayoneur, deze kun je kopen bij de Vegadiscounter. Aanradertje hoor, binnenkort kun je er alles over lezen. Wat frietjes en een wijntje erbij en smullen maar. 


Zondag 31-05-20:
Vandaag zijn we lekker even wezen wandelen maar er stond een stevige wind. Een potje yathzee gedaan met mijn man, helaas heb ik die weer eens een keer verloren haha, je kunt niet op tegen 4 keer ‘Yatzhee’ hè. Vanavond aten we gemarineerde stukjes verse zalm, verse garnalen, courgette en lente-ui uit de koeling met wat gebakken zoete aardappeltjes en sla. Simpel maar wel heel erg lekker! De marinade heb ik al eerder gedeeld in mijn eetdagboek, dat is de woksaus van Go-Tan Hoisin. Als deze smaak op is wil ik ook eens de andere smaken proberen. Zo lekker om de boel even wat meer smaak te geven. En daarna heb ik nog een beetje gerommeld in de tuin en daarna de jacuzzi ingesprongen met een heerlijke Suzanne Vermeertje hihi. Ik hou van die boeken.