Lemon Meringue taart Dr. Oetker lactosevrij

Heerlijke Lemon Meringue taart van Dr. Oetker. Kan sporen van melk bevatten (bekijk dit bericht voor meer informatie over deze term). Eergister heb ik hem gemaakt, en ik ben razend enthousiast. Er zijn wel een aantal kant en klare verpakkingen voor taart die lactosevrij zijn, maar voor zo’n unieke taart als deze niet. Hij wordt zo ontzettend mooi. Echt een plaatje. En hij is ook nog eens heel erg lekker. Dus ben jij ook zo gek op citroen en meringue? Dan moet je deze snel eens gaan maken.

Ingrediënten:
Meringuemix (130 gram): suiker, TARWEZETMEEL, verdikkingsmiddel (xanthaangom), voedingszuur (citroenzuur).
Citroenvullingmix (lemon curd) (100 gram): suiker, gemodificeerd aardappelzetmeel, verdikkingsmiddelen (E 466, E 440), TARWEZETMEEL, aroma, natuurlijk citrusaroma, kleurstof (bètacaroteen), maltodextrine, citroenfruitpoeder.
Bodemmix (250 gram): TARWEBLOEM, suiker, rijsmiddelen (E 450, E 500), aardappelvezels, zout, aroma.
Kan sporen van ei en melk bevatten.
Prijs: €2,80 bij de Jumbo/ €2,97 bij de Albert Heijn.
Waar te koop?: O.a. bij de Jumbo en Albert Heijn.


Taartbodem bereiden (ca. 5 minuten):
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht (oventijd 30 minuten). Vet de springvorm goed in met lactosevrije boter of gebruik olie of bakspray (bijv. Dr Oetker). Mix de lactosevrije boter met een mixer zacht. Voeg de bodemmix en 15 g (1½ el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat. Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het deeg uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.
 

Vulling bereiden (ca. 55 minuten):
Pers 2 citroenen uit en houd het sap (80 ml) apart (ik had kant en klaar citroensap gebruikt). Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom. Voeg aan de dooiers 200 ml water en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand. Giet het citroensap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.

Verdeel de citroenvulling over de taartbodem in de springvorm.

Zet de springvorm onderin de oven en bak de taart 30 minuten. Zet daarna de temperatuur van de oven terug naar 120 graden (hete lucht) en laat de taart buiten de oven op een rooster minimaal 15 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Meringue bereiden (ca. 45 minuten):
Doe de achtergehouden eiwitten met ca. de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen. Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden door op de middelste stand. Verdeel het schuim over de taart. Maak eventueel pieken in het schuim door met een vork het schuim omhoog te trekken.

Bak de taart onderin de oven in ca. 30-40 minuten gaar (hete luchtoven 120°C) tot de meringue iets is gebruind. Laat de taart in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

Tips:
Gebruik voor het ontvetten van de beslagkom en de garde afwasmiddel en heet water. Of doe een beetje citroensap op een keukenrolletje.
Zet de taart na de aangegeven baktijd eventueel nog ca. 1 minuut onder de grill of flambeer met een brandertje de bovenkant voor een geflambeerd effect. Ik had een brandertje gebruikt, zou het wel doen daar wordt de taart nog mooier van.


Conclusie:
Ik ga deze zeker vaker maken. Het is alleen niet zo makkelijk als de mix voor kwarktaart bijvoorbeeld. Je bent hier gewoon wat langer mee bezig. Maar moeilijk is het ook zeer zeker niet. Er zit een super fijne beschrijving bij. Wil je een uniek taartje maken, dan moet je deze zeker eens proberen. Ik had hem gemaakt voor de verjaardag van mijn moeder en we vonden hem heerlijk en hij is door onze gasten goed gekeurd haha!

Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond. Binnenkort een leuk bericht over de no bake Appelroomtaart van Dr. Oetker.