Lactosevrij eetdagboek week 17

Maandag 22-04-19:
2e Paasdag vandaag. Ik ben even met mijn moeder naar een tuincentrum hier in de buurt geweest. Even wat mooie bloeiende planten gekocht. En daarna lekker even met z’n drietjes gewandeld hier door het dorp. Maar wat stond er nog een harde wind zeg.

Daarna maakte ik deze verrukkelijke pizza met restjes uit de koelkast. En zo kom je ook weer tot nieuwe lekkere combinaties. Voor mijn mannetjes lag er nog gyros, en ik had de mijne belegd met bacon, wat stukjes kip, champignons, lente-ui, rucola en Parrano geraspt (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan). Jammie!

Ik heb vaak het speltpizzadeeg van Tante Fanny standaard in de koelkast liggen (lactosegehalte 0.01/100g). Ideaal vind ik dat altijd en heel erg lekker natuurlijk.

Dinsdag 23-04-19 en Woensdag 24-04-19:
Mijn ouders hadden een paar kroppen sla en andijvie gehad, dus die konden ze natuurlijk niet alleen op. Dus kreeg ik ook wat. Met de andijvie maakte ik weer deze heerlijke lactosevrije andijviestamppot en mijn moeder maakte voor hun de andijviesalade, ook een echte aanrader!

Donderdag 25-04-19 en Vrijdag 26-04-19:
Ik wilde vanavond eigenlijk de tagliatelle met walnotenpesto weer maken zodat ik hem weer online kon zetten. Maar helaas ik had geen basilicum, tagliatelle en ossenhaas in huis. Dus besloot ik er een twist aan te geven. En dat is erg goed gelukt het is mie met walnotenpesto met rucola geworden en de biefstuk puntjes van de meatlovers. Binnenkort online. Lekker een beetje ketjap erbij en smullen maar.

Zaterdag 27-04-19:
Kingsday! Heb jij ook wat lekkers voor jezelf gebakken. Ik maakte de oranje tompoucen. Mmm! Ik heb lekker thuis gerommeld voor de rest niet zoveel gedaan. En ’s avonds hebben we de frietpan aangeslingerd. Ik bakte frietjes, frikandellen, hamburgers en kleine loempia’s met kip (Jumbomerk).

Zondag 28-04-19:
We hadden weer zo’n zin in lasagne! Het was ook weer even geleden dus we hebben er weer heerlijk van zitten smullen. Voor mezelf had ik nog zelfgemaakte lasagne zonder pakjes en zakjes uit de diepvries (omdat ik ook een fructose-intolerantie heb kan ik de zakjes mix moeilijk verdragen). En voor mijn mannetje maakte ik lasagne van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten). Foto ben ik vergeten.