Lactosevrij eetdagboek week 9

Maandag 25-02-19 en Dinsdag 26-02-19:
Bij Cèlavita kwam laatst wat leuks voorbij op instagram. Als je een verpakking kruimige of vastkokende kocht kon je het aankoopbedrag terug gestort krijgen op je rekening. En dat heb ik gedaan. Ik maakte er een heerlijke rucola stamppot mee en daar bovenop ligt een heerlijk gepocheerd eitje. Binnenkort komt het recept online.

Woensdag 27-02-19:
Vandaag hebben we lekker simpel de frietpan aan geslingerd. We bakten frietjes, een frikandel en een kroket van het Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten). Sinds onze zoon geboren is kan ik weer wat meer fructose verdragen. Zo bizar, hoe beroerd ik eerst werd van een frikandel en kroket. En nu heb ik nergens last van. Ik ben voorzichtig alles weer aan het eten. En ben benieuwd of het tijdelijk is maar ik hoop natuurlijk voor altijd. Mijn zwangerschaps kilootjes worden er niet echt minder op zo maar ik geniet er eerst eens van dat ik dingen weer kan eten zonder buikpijn. Zo fijn! Ik heb ook al een aantal producten met melk op en daar heb ik ook geen last van gehad, maar omdat ik al bijna 8 jaar een lactose-intolerantie heb ben ik daar nog voorzichtig mee. Maar ik hou jullie op de hoogte.

Donderdag 28-02-19:
Mijn mannetje zeurde om lasagne, dat is zijn lievelingskostje. Dus maakte ik de lasagne van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten) weer eens. Natuurlijk wel met lactosearme melk van Campina (0.01/100g) en Parmezaanse kaas van Parrano geraspt.

Vrijdag 01-03-19:
Mijn moeder heeft weer een paar uur de kippenbouten laten pruttelen op het fornuis zodat we ’s avonds van een heerlijke lactosevrije kippensoep konden genieten. Mmm, dit is de aller lekkerste kippensoep ooit kan ik je vertellen.

Zaterdag 02-03-19:
Vandaag hadden we een heerlijke Zaterdag! ’s Morgens ben ik even met de kleine bij mijn ouders wezen koffiedrinken en ’s middags zijn we mijn zwager en schoonzus in het nieuwe huis wezen kijken en daarna hadden we nog een verjaardag. En op de terugweg hebben we zelfs mijn broertje nog even opgepikt van de Carnaval. Dus je begrijpt het al we hadden niet zoveel honger meer en geen zin om lang in de keuken te staan. Dus maakte ik een heerlijke simpele pizza van de speltbodem van Tante Fanny (0.01/100g). Een echte aanrader. Ik smeerde hem in met gezeefde tomaten, en belegde hem met rundersalami, plakken belegen kaas van Milner (in stukjes gescheurd want ik kwam erachter dat ik geen kaas blok of geraspte Kees kaas of Parrano geraspt meer in de koelkast had liggen). En lente-ui en Italiaanse kruiden. De andere kant was voor mijn man met ham en ananas.

Zondag 03-03-19:
Vanavond aten we de kippensoep weer die Vrijdag nog over was. En daar aten we wat toastjes bij met smeerkaas (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan) en belegen kaas van Milner en smeerleverworst van Kroon. Mmm, lekker smikkelen op de Zondag!