Lactosevrij eetdagboek week 8

Maandag 18-02-19 en Dinsdag 19-02-19:
We aten vanavond deze heerlijke gezonde snijbonenstamppot weer eens. En daar kunnen wij altijd 2 dagen van eten, zo ideaal! Gebruik de kaas die jij verdragen kan. En ik gebruikte Oatly haver cuisine weer. Die vind ik het lekkerst, en weet je wat er zo makkelijk aan is? Je kan hem in je voorraadkast bewaren, bij ons staat er altijd een pakje kookroom in de kast. Helaas kan ik die van Blue band finesse nergens meer in de supermarkt vinden, deze gebruikte ik eerst altijd.

Woensdag 20-02-19:
Ik zag ineens de pot Mexicaanse bonenschotel van Hak nog in mijn kast staan, en ik dacht ja hier heb ik zin in. Dit recept is zo gepiept en zo lekker. Echte aanrader!

Donderdag 21-02-19:
Vanavond zijn mijn schoonouders hier blijven eten. Voor de mannen had ik haasbiefstuk en voor mijn schoonmoeder en mij een heerlijke zalm met spekjes uit de oven. Geserveerd met aardappeltjes van Aviko en een salade van ijsbergsla, rucola, cherrytomaatjes, zelf gemaakt honing mosterd dressing, gekookt eitje en pijnboompitten.

Vrijdag 22-02-19:
Ik maakte weer een grote pan tomatensoep met gezeefde tomaten. Een super simpel recept voor een verrukkelijke lactosevrije tomatensoep.

tomatensoep

Zaterdag 23-02-19:
Vanmiddag maakte ik een grote pan tagliatelle met de mix voor bami en nasi van de Aldi (kan sporen van melk bevatten) voor mijn ouders. Ik gebruikte blokjes kippendijfilet en daarbij bakte mijn mannetje een gebakken eitje. Dus hoefde ik dit ’s avonds alleen nog maar even op te warmen. Ideaal!

Zondag 24-02-19:
Vanavond aten we bij mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder maakte een afbakstokbroodje met kipfilet, sla en gebakken champignons. Mmm, zo lekker!!