Eetdagboek week 40 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week de heerlijkste zelf gemaakte gehaktballetjes en wat dacht je van bami zonder pakjes en zakjes? Ik ben super tevreden. Ik heb lang gezocht naar een goed recept voor bami, binnenkort komt hij op de site. En wat dacht je van een pizza-night met vriendinnen? Vanwege corona kon mijn vriendin haar verjaardag niet vieren, dus hadden we een leuk avondje voor haar geregeld.


Maandag 28-09-20:
Ik kookte weer lekker ouderwets aardappels, daarbij maakte ik de aller lekkerste lactosevrije gehaktballetjes. En wat dacht jij van ijsbergsla met truffelmayonaise van Remia en witte lactosevrije kaasblokjes van Apetina. De gehaktballetjes bakte ik in de flora boter, mmm wat water erbij en ik had een heerlijke jus voor over de aardappels.


Dinsdag 29-09-20:
Gister was mijn vriendin jarig. Vanwege corona vierde ze haar verjaardag niet. Dus hadden we een gezellig avondje voor haar geregeld. Mijn vriendin zorgde voor stokbrood en smeersels. Ik had de pizza’s gehaald. Ik had pizza hawaï. Ik had lactase pilletjes ingenomen zo kon ik hem gewoon met kaas bestellen. Als toetje maakte ik deze lactosevrije brownie. Ik klopte er slagroom stijf van MinusL en ik haalde wat framboosjes uit de diepvries. Daarbij maakte ik nogmaals de lactosevrije cheesecakeballetjes die ik afgelopen weekend ook al maakte. Mmm, het was een heerlijk maaltje. 
brownie


Woensdag 30-09-20:
Vanavond aten we zelf gemaakte bami zonder pakjes en zakjes. Ik ben er stiekem best wel trots op dat dit recept voor bami eindelijk gelukt is. Ik hoop binnenkort het recept uit te werken. Lekker met zelfgemaakte satésaus, een gebakken eitje en kroepoek.


Donderdag 01-10-20:
Ik had zo’n zin in frietjes. Dus we slingerden de frietpan aan. Daarbij bakte ik kipschnitzels van de Albert Heijn en ik serveerde er wat ijsbergsla en natuurlijk een klodder mayonaise bij.


Vrijdag 02-10-20 & Zaterdag 03-10-20:
Ik maakte een grote pan met zelfgemaakte erwtensoep. Voor de eerste keer weer deze herfst. Mmm, dat was echt weer even smullen zeg. Ik had er een heerlijk Turksbrood bij afgebakken. En Zaterdags had ik een pannetje meegenomen naar mijn schoonouders. Zij had er nog lekkere stokbroodjes met gehakt bij gemaakt. Mmm, heerlijk!!!

Yeah ook bij ons zijn er walnoten gevallen, ik heb zoveel geraapt vandaag. Super leuk en lekker. Er zijn nu wel veel lege walnoten zoals ik voelde wat wel een beetje jammer is. Maar er blijft nog genoeg over.


Zondag 04-10-20:
Vanmorgen stond om half 10 het stoofvlees al te pruttelen hihi. Uit het kookboek van Leffe, ik maakte Hugo’s stoofvlees. Ik moest ’s middags even weg en daarna zijn we nog een borrel bij mijn broertje wezen halen. En hebben we daar ook gegeten, ze haalde frietjes. Ze hebben voor ons ook gelijk mee besteld, en ik heb het stoofvlees bij hun opgewarmd. Het kookboek kreeg je vorig jaar bij aankoop van Leffe bier. Maar ik zag nu ook dat je deze bij Bol.com kan bestellen. Echte aanrader hoor!