Mijn ervaring met Disolact Once-A-Day

Wat is Disolact Once-A-Day?:
Disolact Once-A-Day is een voedingssupplement en bevat verschillende probiotica die de eigenschap hebben dat ze lactase produceren.
Wanneer je telkens 1 maal daags 1 capsule Disolact Once-A-Day inneemt voor de maaltijd, zorg je ervoor dat er steeds voldoende probiotica in je darmen aanwezig zijn die gedurende de dag lactase produceren.
Hierdoor kun je lactose bevattende producten eten en wordt dit verteerd door de lactase wat de probiotica produceren.

Wat is probiotica?:
Dat zijn levende bacteriën en die bevorderen het evenwicht in de darm en stabiliseren en herstellen.

En ik vond het toen al spannend haha.

Mijn ervaring met Disolact Once-A-Day:
Ik neem je even mee terug naar afgelopen Dinsdag. Ik doe ook altijd boodschappen voor mijn ouders en bestel dus bijna elke week alles online bij de Jumbo of Albert Heijn. En ja ik zat lekker achter mijn laptopje te bestellen. En ik vond het toen al spannend haha. Scrollend langs de aller lekkerste producten met lactose die ik zo ontzettend mis, en daar ging ik. Huppetee, Mars ijsjes in mijn online winkelmand. En Roze koeken, oh ja roze koeken mis ik ook zo. En kletskoppen, Griekse yoghurt en ga zo nog maar even door. Lekker even geen verpakkingen lezen en bestellen maar haha.

Wat een heerlijkheid. Gelukkig is het thuis nog goed te doen met een lactose-intolerantie als je het eenmaal onder de knie hebt tenminste. Maar als je bijvoorbeeld op vakantie bent wordt het allemaal wat moeilijker, buitenlandse etiketten lezen op producten en als je veel gaat uiteten ben je echt van een ander afhankelijk. En wat je dacht je van uiteten gewoon hier in Nederland?

Gister haalde ik ’s morgens de ‘gewone’ Griekse yoghurt uit de koelkast met een dubbel gevoel.

Vanaf afgelopen Zondag nam ik elke ochtend tijdens de maaltijd één voedingssupplement in met water. Ik heb geen nare kwaaltjes gehad doordat ik ze ben gaan slikken ik merkte dus helemaal geen verschil. Ik heb ze 6 dagen geslikt en ben toen gaan testen, er staan 5-7 dagen voor.

Donderdagavond wilde ik met een vriendin een heerlijke pizza gaan eten in Den Bosch. Alleen door de enorme regenbui die daarover heen kwam ging het feestje helaas niet door, want Stefano’s had een grote lekkage dus kon je de pizza alleen meenemen. We hadden ons allebei heel de dag al zo lekker zitten maken met een pizza. Maar helaas daar kun je natuurlijk niets aan doen.
En mijn eerste test om te kijken of ik de lactose zou verdragen ging ook niet door, want ik ging hem natuurlijk met kaas bestellen. Kortom, op zoek naar wat anders. Zo zijn we bij Jeronimus beland op het terras, en heb ik heerlijk genoten van een kipsaté. Of er lactose in zat weet ik niet, maar ik heb in ieder geval nergens last van gehad.

En ’s avonds heb ik genoten van Lay’s Hamka’s chips, en weer nergens last van.

Gister haalde ik ’s morgens de ‘gewone’ Griekse yoghurt uit de koelkast met een dubbel gevoel. Want ik heb al ruim 7 jaar een lactose-intolerantie en hou me er echt strikt aan. Maar ik deed de yoghurt in een schaaltje met gepofte Quinoa en wat rijststroop. Ook al vind ik die van MinusL ook lekker, deze smaakte ook erg goed. En om 10 uur heb ik nog even een heerlijke bananen milkshake gemaakt met ‘gewone’ melk en daarbij at ik een heerlijke roze koek van Glacé. Mmm, en nee nergens last van. ’s Avonds maakte ik taco’s met roomkaas (wel van MinusL omdat ik deze nog in huis had) en met kant en klare geraspte kaas. Hier krijg ik altijd buikpijn van. En ook nu nergens last van. En ’s avonds heb ik genoten van Lay’s Hamka’s chips met een heerlijk alchoholvrij biertje. En ik had weer nergens last van.

De disolact once-a-day krijgt van mij een dikke 10.

Ik ben echt zo enthousiast! Zo fijn om even helemaal nergens naar te kijken. De disolact once-a-day krijgt van mij een dikke 10. Ik heb echt nergens last van gehad. Zo fijn. Je kunt ze ook altijd innemen dat kan geen kwaad, maar ik gebruik ze alleen met vakanties. Want thuis kan ik me prima redden met de lactosevrije en vegan producten en als we gaan uiteten neem ik nog weleens lactase pilletjes. 

Wat ik nog wil proberen?
Een heerlijke Mc Flurry en Mc kroket halen bij de Mc Donalds, deze had ik laatst ook genuttigd met lactasepilletjes maar nu kan het dus gewoon weer! Softijsje met chocoladesaus eten en een Mars ijsje, verschillende soorten koeken en Wijko satésaus eten want dat is de toch de aller lekkerste vind ik. En onbezorgd een Kaassouflee bestellen bij de friettent, en zo kan ik nog wel even doorgaan hihi.


In samenwerking met disolut.com mocht ik 1 verpakking Disolact Once-A-Day zelf testen. Wat ik natuurlijk erg leuk vond. Ik geef mijn eigen mening en deel eerlijk mijn ervaring met jullie. Volg je me al op Instragram? Daar kun je mijn verdere ervaringen volgen via mijn Instagram stories. Zondag komt er een gave winactie online en vertel ik je nog meer over de capsules, en als je niet kunt wachten raad ik je aan om de voedingssupplementen vandaag nog te bestellen voor slechts €25,60. Daar vind je ook alle informatie.

Een tip van een bezoeker: Test ze uit voordat je op vakantie gaat. Het kan zijn dat het bij jou niet werkt en dan kun je maar beter thuis zijn.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *