Arretjescake lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 plakken.
Arretjescake. Mijn favoriete baksel. Super makkelijk, super snel en super lekker. Als ik hieraan denk moet ik altijd weer terug denken aan mijn tijd op de middelbare school. Je kon altijd wel wat lekkers in de kantine halen. Maar als mijn vriendinnen dan deze heerlijke zelfgemaakte arretjescake meenamen was ik altijd heel erg jaloers en dan kreeg ik ook weleens een stukje. Hier thuis heb ik hem ook al zo vaak gemaakt. En ik heb toen ooit eens het recept gekregen en deze heb ik altijd bewaard. Deze had mijn vriendin toen helemaal uitgewerkt op de computer. Grappig hè?
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

 300 g digestives Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten)
 250 g poedersuiker
 2 eieren
 5 eetl cacaopoeder
 300 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH

1

Breek de biscuitjes in hele kleine stukjes.

2

Doe de cacao, de eieren en de poedersuiker bij elkaar en roer goed door met een lepel.

3

Laat de boter smelten in een pannetje. Laat het iets afkoelen. Doe dan de boter bij het mengsel van de cacao en roer weer goed door.

4

Doe de biscuitjes er ook bij, en blijf roeren zodat alles goed verdeeld is.

5

Pak het cakeblik en doe daar een stuk vershoudfolie overheen en giet daar het mengsel in. Zet vervolgens de arretjescake in de koelkast, laat in 2 uur opstijven.

6

Het recept kun je op vele manieren aanpassen.
-Voor Koningsdag strooi je bovenop de arretjescake een laagje vruchtenhagel.
-Voor Sinterklaas kun je de digestives vervangen door 300 gram kruidnoten Bolletje of AH merk.

arretjescake

Ingredienten

 300 g digestives Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten)
 250 g poedersuiker
 2 eieren
 5 eetl cacaopoeder
 300 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH

Stappen

1

Breek de biscuitjes in hele kleine stukjes.

2

Doe de cacao, de eieren en de poedersuiker bij elkaar en roer goed door met een lepel.

3

Laat de boter smelten in een pannetje. Laat het iets afkoelen. Doe dan de boter bij het mengsel van de cacao en roer weer goed door.

4

Doe de biscuitjes er ook bij, en blijf roeren zodat alles goed verdeeld is.

5

Pak het cakeblik en doe daar een stuk vershoudfolie overheen en giet daar het mengsel in. Zet vervolgens de arretjescake in de koelkast, laat in 2 uur opstijven.

6

Het recept kun je op vele manieren aanpassen.
-Voor Koningsdag strooi je bovenop de arretjescake een laagje vruchtenhagel.
-Voor Sinterklaas kun je de digestives vervangen door 300 gram kruidnoten Bolletje of AH merk.

arretjescake

Arretjescake lactosevrij