Kwarktaart Jumbo lactosevrij

Yeah, wij zijn zo blij met deze ontdekking. Zelfgemaakte lactosevrije kwarktaart in de smaken aardbei, naturel en citroen van het huismerk van de Jumbo. En ze bevatten zelfs geen sporen van melk. Ik heb de tip al eerder gedeeld met jullie maar het leek me leuk om er ook nog een leuke blog over te schrijven. 

Ik heb de friszure citroen kwarktaart gisteren gemaakt en heb er een klein stukje van gesmikkeld bij de koffie. Heerlijk! En dan vandaag nog lekker genieten van een stukje en de rest is al uitgedeeld. Mijn broertje is druk bezig met een verbouwing, dus daar kwam ik wel wat stukken aan kwijt. Oja, en de kwarktaart hoeft maar een uurtje in de koelkast te staan, ideaal toch als je even snel wat lekkers wilt maken voor bij de koffie?
Even snel een taartje maken met een verpakking is toch ook weleens handig en leuk om te doen. Volg jij ook een glutenvrij dieet? Maak dan glutenvrije koekjes fijn voor de bodem. Deze tip kreeg ik via instagram, ook al kun je dan geen lactose en gluten verdragen kun je toch nog lekker smikkelen van een lekkere kwarktaart. 

Je hebt 3 verschillende soorten mixen van het huismerk verkrijgbaar bij de
Jumbo. Hieronder heb ik ze alle drie voor je op een rij gezet.


Bron www.jumbo.com

Ingrediënten:
Mix voor kruimelbodem: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), glucosestroop, rijsmiddelen: E503 en E500, zout, emulgator: sojalecithine.
Mix voor kwarktaart: suiker, rundergelatine, gemodificeerd
tapiocazetmeel, glucosestroop, aroma, kleurstoffen: bietenrood en annatto, aardbeinpoeder 0,6%, emulgatoren: E475 en E471, voedingszuur: citroenzuur.
Allergenen: tarwe (gluten), soja. Kan sporen bevatten van pinda’s en noten.


Bron www.jumbo.com

Ingrediënten:
Mix voor kruimelbodem: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), glucosestroop, rijsmiddelen: E503 en E500, zout, emulgator: sojalecithine.
Mix voor kwarktaart: suiker, rundergelatine, gemodificeerd
tapiocazetmeel, glucosestroop, aroma, emulgatoren: E475 en E471, voedingszuur: citroenzuur.
Allergenen: tarwe (gluten), soja. Kan sporen bevatten van pinda’s en noten.


Bron www.jumbo.com

Ingrediënten:
Mix voor kruimelbodem: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), glucosestroop, rijsmiddelen: E503 en E500, zout, emulgator: sojalecithine.
Mix voor kwarktaart: suiker, rundergelatine, gemodificeerd
tapiocazetmeel, glucosestroop, aroma, emulgatoren: E475 en E471, citroensappoeder 0,6%, voedingszuur: citroenzuur, saffloerextract.
Allergenen: tarwe (gluten), soja. Kan sporen bevatten van pinda’s en noten.


Ingrediënten vervangen:
Om de kwarktaart geheel lactosevrij te maken moet je wel een aantal ingrediënten vervangen die je zelf toe moet voegen. Ik heb hieronder een aantal vervangers voor je op een rij gezet.

Roomboter vervang je door:
– Wajang plantaardige boter verkrijgbaar bij Jumbo.
– Plantenmargarine AH verkrijgbaar bij Albert Heijn.
– MinusL boter (0.1 gram lactose op 100 gram) is verkrijgbaar bij lactosevrijwinkelen.nl en op thefreefromshop.nl.

De magere kwark vervang je door:
– MinusL kwark (0.1 gram lactose op 100 gram) is verkrijgbaar bij Jumbo (ook online), Albert Heijn (online) en op lactosevrijwinkelen.nl en op thefreefromshop.nl.
– Alpro go on is plantaardig dus geheel lactosevrij en is o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn.
– AH vrij van lactose lactosevrije kwark (0.1 gram lactose op 100 gram).
– Arla kwark (0.01 gram lactose op 100 gram).

Slagroom vervang je door:
– MinusL slagroom (0.1 gram lactose op 100 gram) is verkrijgbaar
bij Jumbo (ook online), Albert Heijn (online) en op lactosevrijwinkelen.nl en op thefreefromshop.nl.
– Alpro slagroom is plantaardig dus geheel lactosevrij en is o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, Albert Heijn.
– Dilea slagroom is geheel lactosevrij en verkrijgbaar in België.


Bereidingswijze:
Inhoud verpakking:
1 zakje kwarktaartmix
1 zakje kruimelbodemmix
Bakpapier

Extra nodig:
60 gram lactosevrije boter (vervang zoals hierboven beschreven)
400 ml water
450 gram lactosevrije kwark (vervang zoals hierboven geschreven)
250 ml ongeslagen, ongezoete lactosevrije slagroom (vervang zoals hierboven geschreven)
Springvorm (Ø 24-26 cm)

Bereidingswijze taartbodem:
Leg het velletje bakpapier over de springvormbodem heen en sluit de springvorm. Smelt de lactosevrije boter in een steelpan of in een kom in de magnetron. Voeg de kruimelbodemmix toe en roer dit goed door elkaar door middel van een lepel. Bedek hiermee de bodem van de springvorm en
verdeel deze gelijkmatig. Druk de kruimelbodemmix stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem ca. 10 minuten opstijven.

Bereidingswijze taartvulling:
Doe 400 ml water in een beslagkom en voeg de kwarktaartmix toe en klop dit met een mixer op de hoogste stand ca. 3 minuten glad en luchtig. Voeg de lactosevrije kwark en de lactosevrije slagroom toe en meng dit ca. 1 minuut met een mixer. Vul de springvorm met kruimelbodem met dit
mengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Tip:
Versier de taart met vers fruit en toefen lactosevrije slagroom. Maar zonder is hij ook al hartstikke lekker!

Vullingtip:
Verse plakjes aardbei in de aardbeien kwarktaart. Decoreer de frisse naturel kwarktaart eens met bitterkoekjes. En de friszure citroen kwarktaart kun je bestrooien met pure vlokken (kan sporen van
melk bevatten) of een beetje cacao door een zeef.

Conclusie:
Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond. En zo zie je maar weer, je kunt zeker nog wel onbezorgd genieten met een lactose-intolerantie maar je moet net even weten welke ingrediënten je kan vervangen en welke producten lactosevrij zijn.