Wij eten eigenlijk andijvie alleen maar in de stamppot. Maar nu kwam ik erachter dat je er ook een heerlijke andijviesalade mee kan maken. En het is ook nog eens heel erg makkelijk. Een lekkere frisse salade met andijvie, appel, noten, pijnboompitten en een dressing van mosterd, olijfolie en honing. Ik had deze keer pecannoten gebruikt maar walnoten zijn ook hartstikke lekker. Heerlijk om te serveren bij de barbecue of gourmet maar de salade smaakt ook heerlijk bij aardappels en een stukje vlees. Eens een keer wat anders dan een salade van sla. Hij heeft een heerlijke bittere smaak wat je van de andijvie gewend bent en daar past de dressing heerlijk bij. Een gouden combinatie.
*Fructosearm: Laat de appels en de noten weg, en vervang de honing door rijststroop of speltstroop.
Was andijvie en snij fijn.
Schil de appels en snij in blokjes.
Doe de fijn gesneden andijvie en de appel blokjes in een schaal.
Voeg de walnoten/ pecannoten en de pijnboompitten toe.
Doe de mosterd, olijfolie en de honing in een schaaltje. Meng alles door elkaar. Zo simpel kan een andijviesalade zijn, maar heerlijk is het wel.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was andijvie en snij fijn.
Schil de appels en snij in blokjes.
Doe de fijn gesneden andijvie en de appel blokjes in een schaal.
Voeg de walnoten/ pecannoten en de pijnboompitten toe.
Doe de mosterd, olijfolie en de honing in een schaaltje. Meng alles door elkaar. Zo simpel kan een andijviesalade zijn, maar heerlijk is het wel.