Zoete aardappelsoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Ik heb al eerder recepten gedeeld met deze aardappel zoals zoete aardappel uit de oven en gebakken zoete aardappels. Wij eten ook vaak de zoete aardappelfrietjes of blokjes van Aviko. Ook een echte aanrader. Het lekkerst uit de airfryer. Je moet van zoete aardappels houden de รฉรฉn vind ze hartstikke lekker en de andere griezelt ervan. Wij zijn er allebei heel erg gek op. En nu wilde ik al een tijdje deze soep maken. En wat een heerlijk soepje zeg. Hou je niet van gember? Je kan deze ook vervangen door een teentje knoflook. En de lente-ui kan je vervangen door een kleine ui.
Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui. En kijk zelf of je bouillon hebben kan, voeg anders 1 blokje minder toe. En gebruik de lactosevrije kookroom van Blue band finesse of haver cuisine Oatly.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 600 g zoete aardappels
 4 steeltjes lente-ui
 2 cm gember
 flinke snuf kerriepoeder
 snufje chilipoeder
 800 ml water
 2 kippen/tuinkruiden bouilonblokjes Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 scheutje lactosevrije kookroom MinusL / Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine
 snufje zout
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

1

Schil de zoete aardappels en snij in stukjes.

2

Was de lente-ui en snij fijn.

3

Doe een scheutje olie in je kookpan en maak warm. Voeg de lente-ui toe, en fruit even aan.

4

Rasp nu je gember of snij heel fijn en bak even kort mee samen met de kerrie en chilipoeder.

5

Voeg de zoete aardappels, water en de bouillonblokjes toe. Breng het aan de kook en laat soep ongeveer 20 minuten koken.

6

Voeg als laatste een scheutje kookroom en het snufje zout toe. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat water toe.

7

Snij wat peterselie fijn en voeg als laatste toe.

Ingredienten

 600 g zoete aardappels
 4 steeltjes lente-ui
 2 cm gember
 flinke snuf kerriepoeder
 snufje chilipoeder
 800 ml water
 2 kippen/tuinkruiden bouilonblokjes Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 scheutje lactosevrije kookroom MinusL / Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine
 snufje zout
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

Stappen

1

Schil de zoete aardappels en snij in stukjes.

2

Was de lente-ui en snij fijn.

3

Doe een scheutje olie in je kookpan en maak warm. Voeg de lente-ui toe, en fruit even aan.

4

Rasp nu je gember of snij heel fijn en bak even kort mee samen met de kerrie en chilipoeder.

5

Voeg de zoete aardappels, water en de bouillonblokjes toe. Breng het aan de kook en laat soep ongeveer 20 minuten koken.

6

Voeg als laatste een scheutje kookroom en het snufje zout toe. Pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat water toe.

7

Snij wat peterselie fijn en voeg als laatste toe.

Zoete aardappelsoep lactosevrij