Lactosevrij eetdagboek week 11 2020

Maandag 09-03-20:
Deze heerlijke zelfgemaakte aardappelschijfjes stonden weer op het menu vandaag. Samen met de wokgarnalen (Jumbomerk, diepvries) met de Hoisin woksaus van Go tan. En ik kookte er spinazie bij. Een lekker gezond maaltje vandaag.

Dinsdag 10-03-20:
We aten vanavond weer lasagne met lactosearme melk van Arla lactofree en zelf geraspte oude kaas uit de diepvries. Ideaal. Ik gebruikte dit keer de mix van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten). En dan voeg ik 250 lactosevrije melk en 250 water toe i.p.v. de andere hoeveelheden. Zo vinden wij hem het lekkerst.

Woensdag 11-03-20 & Donderdag 12-03-20:
Wat ziet deze nasi met trassie er lekker uit hè? Het recept kreeg ik op facebook van een volger. Het is een super simpel recept maar wel ontzettend lekker. Trassie is een garnalenpasta, ik had er nog nooit van gehoord maar dat ga ik zeker vaker gebruiken. Ik hoop het recept binnenkort te delen met jullie.

Vrijdag 13-03-20:
Mijn moeder maakte weer de aller lekker kippensoep die er bestaat. Let op welke bouillonblokjes gebruikt, want sommige bevatten melk. Ik bakte er een lekker afbakstokbroodje bij. En daarna genoot ik van een heerlijk schaaltje soja plantaardig van Activia, lekker joh dat tie is. Je hebt ze ook in de smaken haver en vanille. Zie deze link.

Zaterdag 14-03-20:
Vrienden kwamen weer pizzatjes eten bij ons. Mmm, we hebben er weer van genoten. Ik had als voorgerecht bruschetta’s gemaakt die je zelf kon beleggen met tomaatjes, serrenoham, plantaardige kruidencrème Jumbo, brie Jumbomerk suikers en koolhydraten op 0 (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan), gerookte zalm en tonijn. En ik maakte mijn bodempjes zelf. Dat zijn de aller lekkerste vind ik zelf. En als toetje had ik hoorntjes van Continental Bakeries Oublie hoorntjes gekocht bij de Jumbo en daar het non dairy ijs van de Lidl wat tijdelijk in de aanbieding was. En ben & Jerry’s non dairy chunky monkey en natuurlijk met een flinke toef slagroom van Minusl uit een spuitbus.

Zondag 15-03-20:
We houden altijd heel veel restjes over van de pizzatjes de volgende dag. ’s Middags hebben we al het één en ander op gesmikkeld tijdens de lunch, en wat er nog over was belegde we op een pita broodje. Ik had ook nog feta van Violife in de koelkast liggen en daar belegde ik mijn pita’s mee. Ik maakte dit recept een tijdje geleden voor Green gypsy.