Lactosevrij eetdagboek week 44

Maandag 28-10-19 en Dinsdag 29-10-19:
Vanavond aten we weer ouderwetse Hollandse stamppot. Boerenkool, we houden ervan. Ik maakte hem zelf voor de tweede keer. Meestal maakt mijn moeder een grote pan, ik wist niet dat het zo simpel was. En ik voeg er altijd wat spekjes aan toe, dat maakt hem helemaal af vinden wij.

Woensdag 30-10-19:
Vanmiddag ben ik op visite geweest bij mijn schoonouders en oudtante dus ik had er voor gezorgd dat ik een makkelijk maaltje had. En met een lactose-intolerantie is dat net iets meer zoeken vind ik altijd. Maar ik had nog hotdog broodjes van de Aldi (kan sporen van melk bevatten) in de kast liggen en een pot hotdogs. Deze waren een tijdje geleden in de aanbieding. En daarbij bakte ik franse frietjes Aviko in de airfryer. Jammie!

Donderdag 31-10-19:
Ik maakte deze verrukkelijke risotto weer. Ik had hem 2 weken geleden ook al gemaakt maar dan zonder visbouillonblokje. Want ik dacht dan kan ons zoontje ook gelijk mee eten (dan wel gepureerd). Maar ik miste er dus echt wat aan het was zo flauw, dus dat was een goed excuus om het nog eens te maken. En mijn man en ik hebben er heerlijk van gesmuld. Dit gaan we zeker vaker maken. En hij komt binnenkort online.

Vrijdag 01-11-19:
We aten vanavond deze lekkere vegan pizza van Ristorante. Aanrader hoor. Ik schreef er een blog over.

Zaterdag 02-11-19:
Vandaag hadden we 4 verjaardagen dus hadden we lekker veel gesmikkeld. Mijn man had helemaal geen honger. Maar ik heb even snel een kipschnitzel (Ahmerk) gebakken in olijfolie. En een pistolet afgebakken. Wat tahin (sesampasta) en sla er overheen en smullen maar. Heerlijk en ook heel simpel.

Zondag 03-11-19:
Lasagne! Wij houden ervan. Ik maakte deze lasagne weer eens met een pakje van Knorr Wereldgerechten. Kan sporen van melk bevatten. Alleen ik heb toch mijn lactasepilletjes van De Kruidvat ingenomen want ik had geen lactosevrije melk meer in huis haha. Die heb ik gelijk maar even op mijn boodschappenlijstje gezet. De vorige keer had ik de kleine pakjes van Arla lactofree besteld maar die waren niet leverbaar, hopelijk nu wel. Ik vind ze zo fijn. Dus heb ik gewone melk gebruikt en kant en klaar geraspte kaas (die had ik nog in de vriezer liggen).