Romige preisoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Ja  je leest het goed, deze romige preisoep is lactosevrij. Je gebruikt kookroom van Alpro, Blue band, Dream of Oatly, let op je bouillon tabletten sommige merken bevatten lactose. En let goed op de kant en klare soepballetjes. Ik draai ze altijd zelf en vries ze dan in. Ideaal en veel lekkerder. Het recept staat onderaan van de zelf gedraaide soepballetjes. Ik draai altijd een pond tegelijk en vries ze dan in porties in. Zo kun je er weer even tegenaan.
*Fructosearm: Gebruik het groen van 2 preien en het groen van de lente-ui. Kijk voor jezelf hoeveel kerriepoeder en bouillonblokjes je verdragen kan. Maak zelf de soepballetjes.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 1 prei
 1 kleine ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 theel kerriepoeder
 2 blokjes kippen/tuinkruidenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 l water
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid of gekocht)
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 flinke scheut lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine

1

Snij de ui (of lente-ui) fijn.

2

Doe de olie in een kookpan en maak die warm. Voeg de kerrie en de ui (lente-ui) in de pan. Laat 3 minuten smoren.

3

Snij de prei fijn en was deze goed onder de kraan. Voeg toe bij de ui (lente-ui). En laat 5 minuten smoren.

4

Doe de bouillon tabletten bij het water, en voeg het water toe aan de groente in de pan. Breng de soep aan de kook.

5

Laat 10 minuten koken en maak nu alles fijn met de staafmixer.

6

Voeg de soepballetjes toe en laat nog eens 10 minuten koken. Voeg als laatste de lactosevrije kookroom en peterselie aan de preisoep toe.

preisoep

7

En je hebt een heerlijke romige preisoep, geheel lactosevrij.


Soepballetjes lactosevrij

Ingredienten

 1 prei
 1 kleine ui (of 2 steeltjes lente-ui)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 theel kerriepoeder
 2 blokjes kippen/tuinkruidenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 l water
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid of gekocht)
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 flinke scheut lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soya of rice/ Dream Almond of rice/ Oatly haver cuisine

Stappen

1

Snij de ui (of lente-ui) fijn.

2

Doe de olie in een kookpan en maak die warm. Voeg de kerrie en de ui (lente-ui) in de pan. Laat 3 minuten smoren.

3

Snij de prei fijn en was deze goed onder de kraan. Voeg toe bij de ui (lente-ui). En laat 5 minuten smoren.

4

Doe de bouillon tabletten bij het water, en voeg het water toe aan de groente in de pan. Breng de soep aan de kook.

5

Laat 10 minuten koken en maak nu alles fijn met de staafmixer.

6

Voeg de soepballetjes toe en laat nog eens 10 minuten koken. Voeg als laatste de lactosevrije kookroom en peterselie aan de preisoep toe.

preisoep

7

En je hebt een heerlijke romige preisoep, geheel lactosevrij.

Romige preisoep lactosevrij