Tomatensoep van Rebecca lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze lactosevrije tomatensoep kreeg ik ingezonden door Rebecca. Zo leuk en lekker, ik ga hem aankomende Vrijdag maken dus ik ben erg benieuwd. Het recept is van haar moeder en ze wilde hem graag met me delen, wat ik natuurlijk alleen maar heel leuk vind. De soep is wat dikker (vind je hem te dik verdun hem dan met water) en dus de vermicelli en soepballetjes zijn eigenlijk overbodig. Maar deze kan je natuurlijk wel gewoon toevoegen als je dat lekker vind. De lente-ui en de prei zorgen voor de bite. Ze had er een heerlijke wrap tosti met ham en kaas (die jij verdragen kan) bij geserveerd.
*Fructosearm: Let op of je hoeveelheid tomaten je verdragen kan, gebruik het groen van de prei en de lente-ui, let op met de hoeveelheid kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 6 tomaten
 1 pakje gezeefde tomaten à 500 gram
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 prei
 half bosje lente-ui
 flinke snuf peper
 flinke snuf zout
 1 eetl Italiaanse kruiden
 scheutje lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly
 scheutje water
 Voor de wraps:
 2 wraps
 2 plakken extra belegen tot oude kaas
 2 plakken ham

1

Doe de 6 tomaten, pakje gezeefde tomaten en één blikje tomatenpuree samen in de blender en maak fijn. En giet het vervolgens in een kookpan.

2

Snij de prei en een half bosje bosui fijn en voeg toe aan het gepureerde mengsel.

3

Peper, zout en Italiaanse kruiden toevoegen naar smaak.

4

Voeg een scheutje lactosevrije kookroom en een scheutje water toe om het geheel te verdunnen.

5

Maak de tomatensoep nu warm en aanvallen maar! Super simpel en heel erg lekker!

6

Serveer er een lekkere wrap tosti bij en smullen maar. Doe een plakje ham en een plakje kaas op de wrap en leg hem even in de tostiijzer, zo simpel maar o zo lekker!

Ingredienten

 6 tomaten
 1 pakje gezeefde tomaten à 500 gram
 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
 1 prei
 half bosje lente-ui
 flinke snuf peper
 flinke snuf zout
 1 eetl Italiaanse kruiden
 scheutje lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly
 scheutje water
 Voor de wraps:
 2 wraps
 2 plakken extra belegen tot oude kaas
 2 plakken ham

Stappen

1

Doe de 6 tomaten, pakje gezeefde tomaten en één blikje tomatenpuree samen in de blender en maak fijn. En giet het vervolgens in een kookpan.

2

Snij de prei en een half bosje bosui fijn en voeg toe aan het gepureerde mengsel.

3

Peper, zout en Italiaanse kruiden toevoegen naar smaak.

4

Voeg een scheutje lactosevrije kookroom en een scheutje water toe om het geheel te verdunnen.

5

Maak de tomatensoep nu warm en aanvallen maar! Super simpel en heel erg lekker!

6

Serveer er een lekkere wrap tosti bij en smullen maar. Doe een plakje ham en een plakje kaas op de wrap en leg hem even in de tostiijzer, zo simpel maar o zo lekker!

Tomatensoep van Rebecca lactosevrij