Hartige gevulde Sinterklaaszakjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Super schattige hartige Sinterklaaszakjes gevuld met rookworst, mosterd, kaas (die je hebben kan, kijk onderaan voor de link voor allerlei lactosevrije soorten kaas) en tijm. Een keer wat anders dan alle zoete recepten die je hier al voorbij hebt zien komen. Echte aanrader!
*Fructosearm: Gebruik mosterd van KΓΌhne, en als je ook geen tarwe verdragen kan maak dan zelf bladerdeeg met speltbloem.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN ROOMBOTER) Jumbomerk/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 6 plakjes rookworst
 2 theel mosterd
 4 kleine handjes Parrano geraspt, Kees kaas geraspt, plantaardige kaas of zelf geraspte harde Hollandse kaas belgen tot oud (gebruik de kaas die je verdragen kan)
 verse/ gedroogde tijm

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

3

Snij een klein strookje van alle vier de plakjes bladerdeeg zodat je deze straks voorzichtig om de zakjes kunt knopen. Rol het strookje een paar keer over het aanrecht.

4

Leg op elke plak bladerdeeg 1,5 stukje gesneden worst. Daar bovenop een halve theelepel mosterd en wat geraspte kaas.

5

Vouw de punten van het bladerdeeg dicht en duw een beetje aan. Knoop er het strookje bladerdeeg omheen en maak vast.

6

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de hartige gevulde sinterklaaszakjes hierop.

7

Smeer ze in met een beetje lactosevrije melk of met een losgeklopt ei door middel van een kwastje. En strooi er nog wat verse/gedroogde tijm overheen.

8

Zet ze voor ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lactosevrije soorten kaasΒ 

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN ROOMBOTER) Jumbomerk/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 6 plakjes rookworst
 2 theel mosterd
 4 kleine handjes Parrano geraspt, Kees kaas geraspt, plantaardige kaas of zelf geraspte harde Hollandse kaas belgen tot oud (gebruik de kaas die je verdragen kan)
 verse/ gedroogde tijm

Stappen

1

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

3

Snij een klein strookje van alle vier de plakjes bladerdeeg zodat je deze straks voorzichtig om de zakjes kunt knopen. Rol het strookje een paar keer over het aanrecht.

4

Leg op elke plak bladerdeeg 1,5 stukje gesneden worst. Daar bovenop een halve theelepel mosterd en wat geraspte kaas.

5

Vouw de punten van het bladerdeeg dicht en duw een beetje aan. Knoop er het strookje bladerdeeg omheen en maak vast.

6

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de hartige gevulde sinterklaaszakjes hierop.

7

Smeer ze in met een beetje lactosevrije melk of met een losgeklopt ei door middel van een kwastje. En strooi er nog wat verse/gedroogde tijm overheen.

8

Zet ze voor ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Hartige gevulde Sinterklaaszakjes lactosevrij