Romige kippensoep met bleekselderij lactosevrij

DoorCorine DekkerMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Deze romige kippensoep is volledig lactosevrij. Ik hoor je denken; hoe doe je dat dan? Nee ik gebruik geen vervangers, ik maak een roux van bloem en boter. En als je dan scheutje voor scheutje de bouillon toevoegt krijg je een heerlijke romige soep. En het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het zeer zeker niet. Het is zo gepiept.

Voeg verse groentes toe en fruit deze lekker even een paar minuten aan in de kookpan en maak dan de roux en voeg het water erbij. Easy peasy! Weet je wat ik bedoel met een pot kippenbouillon? Dat zijn die potten waarbij je nog 3 keer de pot moet vullen om een simpel kippensoepje te maken. Ik plaats een linkje onderaan met welke ik gebruikt heb. En natuurlijk vind je hier ook het makkelijke recept voor de kippensoep. Maar bij dit recept heb ik het anders aangepakt.

Ik probeer bijna elke week wel een lekker soepje te maken, wij vinden het lekker op Vrijdag zodat we het weekend ook nog vaak een kommetje soep kunnen eten tijdens de lunch. Ik kan je vertelde deze haalde de Zaterdag niet eens. Hij was in één keer op gegaan. En dat betekend wel wat hè, hij viel hier goed in de smaak dus dat is altijd leuk hè. Als ik hier thuis goedkeuring krijg dan kan ik hem ook met jullie delen.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je de bouillon verdragen kan, gebruik het groen van de lente-ui. Als je ook geen tarwe kan verdragen voeg dan bijvoorbeeld mihoen of glutenvrije spaghetti toe i.p.v. de vermicelli.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 1 pot kippenbouillon
 800 ml water
 30 g plantaardige margarine wajang/ plantenmargarine AH/ Flora
 30 g bloem
 2 steeltjes bleekselderij
 2 steeltjes lente-ui of een kleine ui
 2 kleine wortels
 50 g vermicelli
 handje verse peterselie
 snufje zout
 snufje peper

1

Pak een kookpan, voeg de lactosevrije boter toe en laat smelten.

2

Snij alle groenten fijn en fruit deze even een paar minuten in de kookpan.

romige

3

Roer nu de bloem erdoor, en roer even goed door.

romige

4

Voeg nu scheutje voor scheutje de pot bouillon en het water toe. Blijf goed roeren.

romige

5

Breng de romige kippensoep aan de kook.

romige

6

Voeg de vermicelli toe en kook de soep 10 minuten.

7

Snij de peterselie fijn. En voeg deze toe samen met de snuf zout en peper.

romige

8

9


AH kippenbouillon
Simpele kippensoep - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 1 pot kippenbouillon
 800 ml water
 30 g plantaardige margarine wajang/ plantenmargarine AH/ Flora
 30 g bloem
 2 steeltjes bleekselderij
 2 steeltjes lente-ui of een kleine ui
 2 kleine wortels
 50 g vermicelli
 handje verse peterselie
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Pak een kookpan, voeg de lactosevrije boter toe en laat smelten.

2

Snij alle groenten fijn en fruit deze even een paar minuten in de kookpan.

romige

3

Roer nu de bloem erdoor, en roer even goed door.

romige

4

Voeg nu scheutje voor scheutje de pot bouillon en het water toe. Blijf goed roeren.

romige

5

Breng de romige kippensoep aan de kook.

romige

6

Voeg de vermicelli toe en kook de soep 10 minuten.

7

Snij de peterselie fijn. En voeg deze toe samen met de snuf zout en peper.

romige

8

9

Romige kippensoep met bleekselderij lactosevrij