Dit recept is voor 5 pittige saucijzenbroodjes.
Weer zo'n lievelingsrecept van mij. Het zijn heerlijke pittige gekruide saucijzenbroodjes en passen ideaal bij de lunch. Maar ze smaken ook lekker bij een gezellige borrel. Daarvoor kun je ze gemakkelijk in vieren snijden voor het bakken.
Ik koop soms ook de kant en klare saucijzenbroodjes van de Lidl of de Aldi, deze zijn beide ook lactosevrij. Maar dat is lekker als je even snel wat warms wilt serveren voor de lunch of borrel, maar als je meer tijd hebt moet je dit recept eens proberen. Mmm, als je niet van pittig houdt laat de sambal dan weg.
Je kunt natuurlijk de lente-ui ook vervangen door een kleine ui en de knoflook voor knoflookpoeder. Dat is net wat je lekker vind.
*Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui, laat de knoflook weg. Let op met de hoeveelheid kruiden en als je geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije paneermeel.
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 5 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).
Snij de lente-ui fijn en pers de knoflook uit of snij heel fijn.
Klop het ei los en snij de peterselie fijn.
Doe het gehakt in een kom, voeg het halve ei toe, (met de rest van het ei kun je straks de bladerdeeg mee insmeren) de lente-ui, knoflook, sambal, paneermeel, peterselie, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat toe.
En kneed nu alles tot een mooi smeuïg gehaktmengsel. Maak hier 5 worstjes van.
Pak een ontdooid bladerdeeg velletje, leg hier het worstje op.
Vouw het dicht, en snij er met een scherp mes kleine streepjes in.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk ze met het over gebleven ei. Bak ze nu in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
En geniet van je pittige saucijzenbroodjes met een lekker glas water voor bij de lunch of met een lekker borreltje.
Ingredienten
Stappen
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 5 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).
Snij de lente-ui fijn en pers de knoflook uit of snij heel fijn.
Klop het ei los en snij de peterselie fijn.
Doe het gehakt in een kom, voeg het halve ei toe, (met de rest van het ei kun je straks de bladerdeeg mee insmeren) de lente-ui, knoflook, sambal, paneermeel, peterselie, zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat toe.
En kneed nu alles tot een mooi smeuïg gehaktmengsel. Maak hier 5 worstjes van.
Pak een ontdooid bladerdeeg velletje, leg hier het worstje op.
Vouw het dicht, en snij er met een scherp mes kleine streepjes in.
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk ze met het over gebleven ei. Bak ze nu in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
En geniet van je pittige saucijzenbroodjes met een lekker glas water voor bij de lunch of met een lekker borreltje.