Champignonsoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Meestal mogen de pakjes champignonsoep uit de winkel niet. Overal zit meestal wel lactose in. Helaas voor ons. Maar wist je dat je heel vaak helemaal geen pakjes nodig hebt om toch een lekker en simpel recept op tafel te zetten? Probeer deze verrukkelijke champignonsoep maar eens. Ik heb er al veel complimenten over gehad.
*Fructosearm: Let op de hoeveelheid champignons, met het bouillonblokje. En gebruik het groen van de lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 200 g champignons
 800 ml water
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 30 g wajang/ plantenmargarine AH
 30 g bloem
 1 rundvleesbouillonblokje Jumbomerk/ Maggie (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepballetjes (zelfgemaakt recept onderaan of let op de verpakking)
 verse/ gedroogde peterselie
 snufje peper
 snufje zout
 lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly

1

Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes.

2

Maak de ui (of lente-ui) schoon en snij die fijn.

3

Verhit de boter in een pan en fruit de ui hier even in totdat ze glazig van kleur zijn.

4

Roer de bloem erdoor en de bouillontablet met 800 ml water. Blijf goed roeren door de soep.

5

Doe de champignons en de soepballetjes erbij en laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen eventueel je peterselie fijn maar je kunt ook gedroogde peterselie gebruiken.

6

Voeg nu de peper, zout, peterselie en room toe naar smaak. En klaar is je heerlijke champignonsoep. Vind je hem te dik? Voeg dan nog wat water toe.


Soepballetjes 

Ingredienten

 200 g champignons
 800 ml water
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 30 g wajang/ plantenmargarine AH
 30 g bloem
 1 rundvleesbouillonblokje Jumbomerk/ Maggie (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepballetjes (zelfgemaakt recept onderaan of let op de verpakking)
 verse/ gedroogde peterselie
 snufje peper
 snufje zout
 lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly

Stappen

1

Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes.

2

Maak de ui (of lente-ui) schoon en snij die fijn.

3

Verhit de boter in een pan en fruit de ui hier even in totdat ze glazig van kleur zijn.

4

Roer de bloem erdoor en de bouillontablet met 800 ml water. Blijf goed roeren door de soep.

5

Doe de champignons en de soepballetjes erbij en laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen eventueel je peterselie fijn maar je kunt ook gedroogde peterselie gebruiken.

6

Voeg nu de peper, zout, peterselie en room toe naar smaak. En klaar is je heerlijke champignonsoep. Vind je hem te dik? Voeg dan nog wat water toe.

Champignonsoep lactosevrij