Macaroni met kerrie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik zocht nog naar een recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes. Ik weet wel dat er in de winkel wel een aantal soorten lactosevrij zijn. Maar ik vind het zo leuk om zelf een lekker recept klaar te maken zonder allerlei toevoegingen. En het is weer gelukt. Het is weer zo'n makkelijk recept. Wil je weten wat ik altijd doe? Ik maak altijd een grote pan zoals dit recept en zo kunnen we er mooi 2 dagen van eten. En als we wat over hebben geef ik het aan mijn moeder of ik vries het in. Ideaal als je die dag erna weinig tijd hebt om te koken. Vind je de kaas er een beetje raar uitzien? Nou ik had een blok extra belegen kaas gekocht en had deze fijn gemaakt in de keukenmachine. Ik kreeg wat grovere stukjes maar het werkt echt goed. Ik heb ze vervolgens in een zakje gedaan en ingevroren. En ik had de kaas er nu doorheen gesmolten in de pan. Mmm!
*Fructosearm: Laat de ui weg en vervang door het groen van 2 lente-ui. Als je ook geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije macaroni. Gebruik een groene paprika. Laat de knoflook weg. En let op de kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 500 g macaroni
 snufje zout
 200 g hamblokjes
 400 g gehakt
 1 ui (of lente-ui)
 halve paprika
 1 teentje knoflook
 2 eetl kerriepoeder
 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
 flinke snuf zout
 chilipoeder (naar smaak)
 peper (naar smaak)
 paprikapoeder (naar smaak)

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (zie instructies op de verpakking). En roer af en toe door.

2

Nu de pan afgieten, en doe er een beetje koud water bij. Laat goed uitlekken in een vergiet.

3

Snij de ui (of lente-ui), paprika, en de knoflook fijn (of pers uit) en de ham in blokjes (of koop kant en klare).

4

Bak het gehakt rul, bak de ui en de kerriepoeder even mee en voeg nu de knoflook en de ham toe.

5

Bak dit 2 minuten mee, en voeg de tomatenpuree toe, en roer alles goed door.

6

Voeg nu de macaroni toe en roer alles goed door elkaar.

7

Je kunt er een gebakken ei, scheutje ketjap en geraspte kaas bij serveren.

8

Breng op smaak met de zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder.

macaroni

Ingredienten

 500 g macaroni
 snufje zout
 200 g hamblokjes
 400 g gehakt
 1 ui (of lente-ui)
 halve paprika
 1 teentje knoflook
 2 eetl kerriepoeder
 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
 flinke snuf zout
 chilipoeder (naar smaak)
 peper (naar smaak)
 paprikapoeder (naar smaak)

Stappen

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (zie instructies op de verpakking). En roer af en toe door.

2

Nu de pan afgieten, en doe er een beetje koud water bij. Laat goed uitlekken in een vergiet.

3

Snij de ui (of lente-ui), paprika, en de knoflook fijn (of pers uit) en de ham in blokjes (of koop kant en klare).

4

Bak het gehakt rul, bak de ui en de kerriepoeder even mee en voeg nu de knoflook en de ham toe.

5

Bak dit 2 minuten mee, en voeg de tomatenpuree toe, en roer alles goed door.

6

Voeg nu de macaroni toe en roer alles goed door elkaar.

7

Je kunt er een gebakken ei, scheutje ketjap en geraspte kaas bij serveren.

8

Breng op smaak met de zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder.

macaroni

Macaroni met kerrie lactosevrij