Macaroni met kerrie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ik zocht nog naar een recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes. Ik weet wel dat er in de winkel wel een aantal pakjes lactosevrij zijn. Maar ik vind het zo leuk om zelf een lekker recept klaar te maken zonder allerlei toevoegingen en het is nog gezond ook. Het is weer gelukt. Dit is weer zo'n makkelijk recept. Wil je weten wat ik altijd doe? Ik maak altijd een grote pan zoals dit recept en zo kunnen we er mooi 2 dagen van eten. En als we wat over hebben geef ik het aan mijn moeder of ik vries het in. Ideaal als je die dag erna weinig tijd hebt om te koken.

Gebruik de kaas die je verdragen kan, ik gebruikte extra belegen Hollandse harde kaas. En raspte die zelf over mijn bord macaroni. Mmm!

*Fructosearm: Laat de ui weg en vervang door het groen van 2 lente-ui. Als je ook geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije macaroni. Gebruik een groene paprika. Laat de knoflook weg. En let op de kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 500 g macaroni
 snufje zout
 150 g hamblokjes
 400 g gehakt
 1 ui (of lente-ui)
 1 paprika
 1 teentje knoflook
 2 eetl kerriepoeder
 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
 flinke snuf zout
 chilipoeder (naar smaak)
 peper (naar smaak)
 paprikapoeder (naar smaak)
 zelf geraspte Hollandse harde kaas
 gebakken ei
 ketjap manis

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (zie instructies op de verpakking). En roer af en toe door.

2

Nu de pan afgieten, en doe er een beetje koud water bij. Laat goed uitlekken in een vergiet.

3

Snij de ui, paprika, en de knoflook fijn (of pers uit).

4

Bak het gehakt rul. Bak de ui, paprika en de kerriepoeder even mee en voeg nu de knoflook en de hamblokjes toe.

5

Bak dit 2 minuten mee, en voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar met een spatel.

6

Voeg nu de macaroni toe en roer alles goed door elkaar.

7

Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder.

macaroni

8

Je kunt er een gebakken ei, scheutje ketjap en geraspte Hollandse harde kaas bij serveren.

macaroni

9

macaroni

Ingredienten

 500 g macaroni
 snufje zout
 150 g hamblokjes
 400 g gehakt
 1 ui (of lente-ui)
 1 paprika
 1 teentje knoflook
 2 eetl kerriepoeder
 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
 flinke snuf zout
 chilipoeder (naar smaak)
 peper (naar smaak)
 paprikapoeder (naar smaak)
 zelf geraspte Hollandse harde kaas
 gebakken ei
 ketjap manis

Stappen

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe. Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (zie instructies op de verpakking). En roer af en toe door.

2

Nu de pan afgieten, en doe er een beetje koud water bij. Laat goed uitlekken in een vergiet.

3

Snij de ui, paprika, en de knoflook fijn (of pers uit).

4

Bak het gehakt rul. Bak de ui, paprika en de kerriepoeder even mee en voeg nu de knoflook en de hamblokjes toe.

5

Bak dit 2 minuten mee, en voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar met een spatel.

6

Voeg nu de macaroni toe en roer alles goed door elkaar.

7

Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en chilipoeder.

macaroni

8

Je kunt er een gebakken ei, scheutje ketjap en geraspte Hollandse harde kaas bij serveren.

macaroni

9

macaroni

Macaroni met kerrie lactosevrij