Kruidnotenfudge lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Het is alweer bijna Sinterklaas. En nu was ik op zoek naar een leuk recept met kruidnoten. En het is me gelukt, hij ziet er toch lekker uit deze kruidnotenfudge. Ik heb de gecondenseerde kokosmelk gekocht in de toko. Maar hij is ook online verkrijgbaar bij veel supermarkten en toko. Het is een heel makkelijk recept, leuk om de kinderen je te laten helpen. Hij is erg machtig dus je kunt er heel veel stukjes uit snijden.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 15 minuten

 1 blikje Nature's Charm gezoete gecondenseerde kokosmelk
 300 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita
 100 g kruidnoten + extra kruidnoten voor garnering AH/ Bolletje/ Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten) Biologische kruidnoten AH
 spikkels/ decoratiestrooisel Dr. Oetker

1

Breek de chocola in blokjes.

2

Doe de gecondenseerde kokosmelk en de blokjes chocola in een kookpannetje. Laat het geheel smelten. Als alles gesmolten is voeg je de kruidnoten toe en roer even goed door.

3

Ik had een diep bord gepakt maar je kunt ook een klein ovenschaaltje of schaaltje gebruiken. Leg er een bakpapiertje in. En giet nu het chocolade mengsel op het bord. Leg er wat extra kruidnoten op en strooi de spikkels erover heen.

4

Zet minimaal 1-2 uur in de koelkast zodat de kruidnotenfudge hard wordt. Ik had de fudge een nachtje in de koelkast laten staan en de volgende dag pas aangesneden en dat ging prima, dan weet je zeker dat deze goed hard is geworden. Snij vervolgens in blokjes. Lekker om zelf op te smikkelen maar ook leuk om kado te doen voor een echte zoetekauw. Bewaar de kruidnotenfudge in een afgesloten bakje in de koelkast.

Ingredienten

 1 blikje Nature's Charm gezoete gecondenseerde kokosmelk
 300 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita
 100 g kruidnoten + extra kruidnoten voor garnering AH/ Bolletje/ Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten) Biologische kruidnoten AH
 spikkels/ decoratiestrooisel Dr. Oetker

Stappen

1

Breek de chocola in blokjes.

2

Doe de gecondenseerde kokosmelk en de blokjes chocola in een kookpannetje. Laat het geheel smelten. Als alles gesmolten is voeg je de kruidnoten toe en roer even goed door.

3

Ik had een diep bord gepakt maar je kunt ook een klein ovenschaaltje of schaaltje gebruiken. Leg er een bakpapiertje in. En giet nu het chocolade mengsel op het bord. Leg er wat extra kruidnoten op en strooi de spikkels erover heen.

4

Zet minimaal 1-2 uur in de koelkast zodat de kruidnotenfudge hard wordt. Ik had de fudge een nachtje in de koelkast laten staan en de volgende dag pas aangesneden en dat ging prima, dan weet je zeker dat deze goed hard is geworden. Snij vervolgens in blokjes. Lekker om zelf op te smikkelen maar ook leuk om kado te doen voor een echte zoetekauw. Bewaar de kruidnotenfudge in een afgesloten bakje in de koelkast.

Kruidnotenfudge lactosevrij