Lactosevrij eetdagboek week 3 2020

Maandag 13-01-20:
Vanavond aten we weer deze verrukkelijke lactosevrije snijbonenstamppot met gehaktballetjes. Lekker gezond, wij houden ervan en we eten daar altijd 2 dagen van.

Dinsdag 14-01-20:
Dus vanavond genoten we ook weer van de snijbonenstamppot en daarbij maakte ik een crispy kippenschnitzel van de Jumbo warm in een klein scheutje plantaardige vloeibare boter (Aldi). Heerlijk!!

Woensdag 15-01-20:
Ik maakte weer een recept met de kruiden van Green gypsy. Deze keer gebruikte ik de rode curry kruiden weer en ik maakte er een heerlijke saus mee, de kippenpootjes liet ik garen in de oven met wat groente en bouillon. En daarna heb ik wat maizena aan de saus toegevoegd zodat hij dikker werd en daarbij serveerde we rijst. Mmm! Binnenkort zullen hen hem weer delen.

Donderdag 16-01-20:
Mijn schoonouders bleven bij ons eten ik maakte een grote pan met lactosevrije spaghetti zonder pakjes en zakjes. Dit is ons lievelingsrecept. Ik wilde het al weken al maken, maar telkens kwam er wat tussen. Dus nu was het extra genieten. Mmm, heerlijk met geraspte Parmezaanse kaas en een gebakken eitje. Ik had nog een beetje saus over, deze heb ik ingevroren zodat we het binnenkort nog eens kunnen eten. Fijn als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten.

Vrijdag 17-01-20:
Jammie, dit recept stond ook al een tijdje op mijn lijstje. Mijn vader maakt dit heel vaak, en ik had er ook weer zo’n zin. De zalm is verser dan vers want hij komt van de visboer. Dat is toch wel de aller lekkerste. Ik heb alles in een speciale braadzak gedaan met een eetlepel zelfgemaakte lactosevrije kruidenboter. Verrukkelijk! Binnenkort online. Daarbij bakte ik zoete aardappelblokjes van Aviko.

Zaterdag 18-01-20:
Vanmiddag zijn mijn man en ik samen weer eens op date geweest. Dat was al heel lang geleden, dus het werd hoog tijd. We gingen naar de film 1917, super mooie oorlogsfilm. Echte aanrader. Ik genoot van een lekker biertje en een bak zoute popcorn. En daarna zijn we bij Rancho bravo wezen eten in Den Bosch. Die zit vlak bij de bioscoop Vue. We bestelden een lekker voorgerecht. Ik koos Carpaccio met Parmezaanse kaas zonder sausje en een ossenhaas gegrild als hoofdgerecht. Omdat hij gegrild wordt hoefde ik niet aan te geven of hij in olijfolie gebakken mocht worden. Dus deze was ook lactosevrij. Bij de salade zat wel een sausje, daar heb ik niks van gegeten. Ik werd super fijn geholpen. We hebben geen toetje genomen want we zaten zo ontzettend vol. Ik had natuurlijk mijn lactase kunnen gebruiken.

Zondag 19-01-20:
Er stond een leuke actie op social deal voor het pannenkoekenhuis ‘De waterspeigel’ in Maurik. Waar we onverwachts zijn wezen eten met mijn schoonfamilie. Het was erg lekker. Ik had nog even snel een lactase pilletje in mijn tas gedaan en dat was maar goed ook. Want je kon kiezen uit een voor, hoofd en nagerecht. En er stond tomatensoep tussen maar deze bevatte room. Dus heb ik daar mijn lactase pilletje bij ingenomen en de pannenkoek kon lactosevrij gemaakt worden. Ik kook deze keer voor spek en gember. Als toetje nam ik een lekkere thee. Heerlijk gegeten!! Van de soep heb ik alleen vergeten om een foto te nemen.