Bleekselderijsoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik was vroeger echt zo'n iemand "Wat de boer niet kent dat vreet hij niet" haha. Maar gelukkig is daar verandering in gekomen toen ik op mezelf ging wonen. Ik vind het hartstikke leuk om nieuwe producten en recepten uit te proberen en om te experimenteren in de keuken. En zo heb ik ook geleerd dat je heel makkelijk een simpel en gezond soepje kunt maken zonder pakjes en zakjes. Laat ik nu nog nooit bleekselderij hebben gegeten, maar daar komt toch echt wel verandering in. Inmiddels heb ik deze bleekselderijsoep al een aantal keren gemaakt. Heerlijk met een afbak stokbrood (meestal lactosevrij). En zelfgemaakte kruidenboter met bijvoorbeeld Becel light of plantaardige kruidencrème van de Jumbo (let altijd goed op de verpakking).
*Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui, kijk voor jezelf hoeveel bleekselderij en bouillonblokjes je verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 700 g bleekselderij
 2 steeltjes lente ui
 1 groene/ gele paprika
 1,50 l water
 3 blokjes tuinkruiden Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid of uit blik)
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 scheutje olie

1

Snij de lente-ui fijn. Doe een beetje olie in de kookpan en maak warm. Voeg de lente-ui toe en fruit een paar minuten in de pan.

2

Voeg het water en de bouillon tabletten toe en roer even goed door.

3

Snij de bleekselderij en de paprika fijn en voeg ook toe aan de soep.

4

Breng de soep aan de kook. Laat hem vervolgens 20 minuten koken, zodat alle groentes zacht worden.

5

Pureer nu alles met de staafmixer tot een mooie egale bleekselderijsoep.

6

Breng weer opnieuw aan de kook en voeg de soepballetjes toe en laat nog 10 minuten koken. Het water slinkt door het koken, dus voeg nog wat water toe zodat hij gevuld is tot 2 liter. 

7

Mmmm, serveer er een lekker afbak stokbroodje bij en smullen maar!

Ingredienten

 700 g bleekselderij
 2 steeltjes lente ui
 1 groene/ gele paprika
 1,50 l water
 3 blokjes tuinkruiden Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid of uit blik)
 1 eetl verse/gedroogde peterselie
 scheutje olie

Stappen

1

Snij de lente-ui fijn. Doe een beetje olie in de kookpan en maak warm. Voeg de lente-ui toe en fruit een paar minuten in de pan.

2

Voeg het water en de bouillon tabletten toe en roer even goed door.

3

Snij de bleekselderij en de paprika fijn en voeg ook toe aan de soep.

4

Breng de soep aan de kook. Laat hem vervolgens 20 minuten koken, zodat alle groentes zacht worden.

5

Pureer nu alles met de staafmixer tot een mooie egale bleekselderijsoep.

6

Breng weer opnieuw aan de kook en voeg de soepballetjes toe en laat nog 10 minuten koken. Het water slinkt door het koken, dus voeg nog wat water toe zodat hij gevuld is tot 2 liter. 

7

Mmmm, serveer er een lekker afbak stokbroodje bij en smullen maar!

Bleekselderijsoep lactosevrij