Pompoensoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Heb je nog nooit pompoen gegeten? Dan moet je dit recept voor pompoensoep zeker eens proberen. Verrukkelijke smaak. Serveer er een lekker afbak stokbrood bij (de meeste zijn lactosevrij). Ik had nu
kant en klare pompoenblokjes uit de supermarkt gekocht. Maar ik maak de soep ook wel eens een hele Oranje Hokkaido pompoen. Het is dan een aardig karweitje om de pompoen te snijden. Maar je kan er de schil om laten zitten dus dat is al makkelijk en als je het al een paar keer vaker hebt gedaan wordt het steeds makkelijker.
*Fructosearm: Gebruik een Oranje Hokkaido pompoen, laat de ui weg en gebruik het groen van de lente-ui. Let op met kerriepoeder en de bouillonblokjes.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 1 pompoen (Oranje Hokkaido/flespompoen)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 ui
 2 steeltjes lente-ui
 2 blokjes tuinkruiden/kippen bouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 l water
 1 eetl kerriepoeder
 100 g soepballetjes (let op sommige kant en klare bevatten lactose)
 handje verse/gedroogde peterselie selderij
 scheutje lactosevrije kookroom Blueband finesse lactosevrij/Oatly haver cuisine/Alpro soya of rice cuisine/Dream amandel cuisine

1

Snij de pompoen doormidden en haal de pitjes eruit door middel van een lepel.

2

En snij de pompoen vervolgens in stukjes, hij is hard dus het is best lastig snijden. Kijk uit met je vingers en gebruik een scherp mes.

3

Doe de olijfolie in een kookpan en maak warm.

4

Snij de ui en de bosui fijn en fruit deze even in de kookpan. Als ze glazig worden voeg je nog even de pompoenblokjes toe en bak die een paar minuutjes mee.

5

Schep nu de kerriepoeder erdoor heen en roer even goed door.

6

Doe de bouillonblokjes samen met het water in de pan en roer alles nog even goed door. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.

7

Vervolgens pureer je de soep met de staafmixer zodat je een mooie egale pompoensoep krijgt.

8

Zet gauw weer op het vuur, voeg de soepballetjes toe en kook de soep nog een kleine 10 minuten.

9

Snij de peterselie/selderij ondertussen fijn.

10

Voeg een scheutje lactosevrije room/melk toe samen met de peterselie aan de pompoensoep.

11

Serveer er een lekker stokbroodje bij en genieten maar!

dipsausjes

Ingredienten

 1 pompoen (Oranje Hokkaido/flespompoen)
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie
 1 ui
 2 steeltjes lente-ui
 2 blokjes tuinkruiden/kippen bouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 1 l water
 1 eetl kerriepoeder
 100 g soepballetjes (let op sommige kant en klare bevatten lactose)
 handje verse/gedroogde peterselie selderij
 scheutje lactosevrije kookroom Blueband finesse lactosevrij/Oatly haver cuisine/Alpro soya of rice cuisine/Dream amandel cuisine

Stappen

1

Snij de pompoen doormidden en haal de pitjes eruit door middel van een lepel.

2

En snij de pompoen vervolgens in stukjes, hij is hard dus het is best lastig snijden. Kijk uit met je vingers en gebruik een scherp mes.

3

Doe de olijfolie in een kookpan en maak warm.

4

Snij de ui en de bosui fijn en fruit deze even in de kookpan. Als ze glazig worden voeg je nog even de pompoenblokjes toe en bak die een paar minuutjes mee.

5

Schep nu de kerriepoeder erdoor heen en roer even goed door.

6

Doe de bouillonblokjes samen met het water in de pan en roer alles nog even goed door. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.

7

Vervolgens pureer je de soep met de staafmixer zodat je een mooie egale pompoensoep krijgt.

8

Zet gauw weer op het vuur, voeg de soepballetjes toe en kook de soep nog een kleine 10 minuten.

9

Snij de peterselie/selderij ondertussen fijn.

10

Voeg een scheutje lactosevrije room/melk toe samen met de peterselie aan de pompoensoep.

11

Serveer er een lekker stokbroodje bij en genieten maar!

dipsausjes

Pompoensoep lactosevrij