Havergurt in 4 smaken Oatly Vegan

Als enorme fan van het het merk Oatly was ik razend benieuwd naar deze nieuwe havergurt in maar liefst 4 smaken. Ik ben diezelfde week nog naar de Albert Heijn gereden om te kijken of onze AH Xl ze al in hun assortiment had. Ik had geluk, ze hadden nog 3 soorten. De bosbessen was uitverkocht. Het was een tijdje geleden erg druk met online bestellen bij Albert Heijn, maar ik zag nu dat er weer meer keuze was van dagen en tijden. Dus ik hoop binnenkort weer een keer bij hun boodschappen te bestellen. Ik wissel graag af, want zo heeft de Albert heijn weer lactosevrije producten die de Jumbo niet heeft en dat is ook weer andersom zo. Je zult het vast wel herkennen.

Havergurt. Het klinkt misschien als een geluid dat een dier in het oerwoud maakt, maar het is eigenlijk echt een perfecte naam voor dit product. Want net als yo-ghurt, is Haver-gurt geweldig in combinatie met wat granola of bessen of in een smoothie of in een recept. Ook heeft het een romige textuur die op yoghurt lijkt. Ja, beide zijn best geweldig. Maar ze zijn niet hetzelfde want yoghurt wordt gemaakt van melk en bevat geen haver, terwijl Havergurt wordt gemaakt van haver zonder melk, wat waarschijnlijk vrij overduidelijk is, maar dus ook betekent dat Havergurt onverzadigde vetten* bevat – de goede soort, zoals je waarschijnlijk al eens hebt gehoord. Oh, en je weet dat veel yoghurts in plastic bekers verkrijgbaar zijn, toch? Havergurt is ook hier weer totaal anders, omdat het in een vooruitstrevende verpakking zit die als drankkarton eenvoudig te recyclen is. Ze hebben erover nagedacht om dit product “gefermenteerde haverbasis” te noemen, maar dat klonk toch niet helemaal hetzelfde. In ieder geval niet zoals het geluid dat een dier in het oerwoud maakt.


Oatly havergurt naturel:
Overheerlijke en romige havergurt van Oatly – naturel. 100% plantaardig. Geheel vrij van soja en zuivel. Minstens net zo lekker als traditionele yoghurt. Perfect romige structuur.
Ingrediënten: Water, haver 12%, aardappelzetmeel, koolzaadolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, havervezel, aardappeleiwit, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen (D2 en B12).
Prijs: €2,49.
Waar te koop?: Albert Heijn.


Oatly havergurt greek style:
Overheerlijke en romige havergurt van Oatly – griekse stijl. 100% plantaardig. Geheel vrij van soja en zuivel. Minstens net zo lekker als traditionele yoghurt. Perfect romige structuur. Hete recepten, koude recepten, recepten op kamertemperatuur (beter bekend als snacks), wat je ook voor ogen hebt; dit product is klaar om het echt lekker te maken.
Ingrediënten: Water, haver 11%, koolzaadolie, aardappelzetmeel, aardappeleiwit, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), stabilisator (pectine), mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen (D2 en B12).
Prijs: €2,79.
Waar te koop?: Albert Heijn.


Oatly havergurt aardbei:
Overheerlijke en romige havergurt van Oatly met aardbeiensmaak. 100% plantaardig. Geheel vrij van soja en zuivel. Minstens net zo lekker als traditionele yoghurt. Perfect romige structuur.
Ingrediënten: Water, haver 10%, suiker 5%, aardbeienpuree* 4,5%, aardbeiensap* 3,9%, aardappelzetmeel, koolzaadolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, havervezel, aardappeleiwit, maïszetmeel, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), natuurlijke aroma’s, citroensap*, zoete aardappelsap*, appelsap*, radijs sap*, kersensap*, mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen (D2 en B12).
Prijs: €2,59.
Waar te koop?: Albert Heijn.


Oatly havergurt bosbes:
Overheerlijke en romige havergurt van Oatly met bosbessensmaak. 100% plantaardig. Geheel vrij van soja en zuivel. Minstens net zo lekker als traditionele yoghurt. Perfect romige structuur.
Ingrediënten: Water, haver 10%, suiker 5%, aardappelzetmeel, koolzaadolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, bosbessensap* 1,7%, bosbessenpuree* 1,3%, havervezel, aardappeleiwit, maïszetmeel, voedingszuur (appelzuur, melkzuur), wortelsap*, hibiscus sap*, citroensap*, natuurlijke aroma’s, mineralen (calciumcarbonaat, calciumfosfaat, kaliumjodide), zout, vitaminen D2 en B12).
Prijs: €2,59.
Waar te koop?: Albert Heijn.
Conclusie:
Ik ben erg enthousiast. En ik ga ze zeker vaker kopen. De aardbei is een heerlijk toetje, zoals je ziet kun je er eindeloos mee variëren om er een lekker toetje mee te maken. En hij is perfect qua zoetheid! En de andere 2 naturel smaken passen perfect bij een goed begin van de dag vind ik. Deze bevatten ook geen toegevoegde suikers. Ik heb de greek style zelfs aan mijn quiche toegevoegd i.p.v. crème fraîche of kookroom. Ideaal toch dan is hij lactosevrij en toch lekker romig. De structuur is wat dikker, wat ik heel fijn vind met granola en fruit. Ik moest wel even wennen aan de smaak van deze maar gemengd vind ik hem hartstikke lekker. De naturel heb ik in een smoothie verwerkt, daar past deze variant perfect voor. Goed bezig Oatly!
De recepten voor de smoothie, de frisse aardbeien trifle en de quiche komen hopelijk deze week nog online. Er is nog genoeg werk aan de winkel dus haha.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen.  Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product of recept ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.