Truffel kruidnoten lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik zag overal in de supermarkten truffel kruidnoten in de schappen liggen. En geen één was er lactosevrij. Omdat ze vaak witte chocola gebruiken. Helaas voor ons. Maar nu heb ik dit recept voor jullie met de vegan melk chocola van het merk King Monty. Dat is een mix van fondant- en rijstmelkchocolade. Heerlijke smaak. Ik heb ondertussen natuurlijk wel even wat mee gesmikkeld. Besteld bij lactosevrij-shop.nl. Maar je kunt ook pure chocola van Verkade, Tony chocolonely of Jumbo gebruiken (kunnen allemaal sporen van melk bevatten). Ik ben er ongeveer een half uurtje mee bezig geweest. Dus het is zo gepiept. Want ik had de kant en klare kruidnoten van het merk Smikkelhuys van de Action gebruikt. Je kunt je krudinoten natuurlijk ook zelf bakken. Dan ben je net iets langer bezig. Maar dan zijn je truffel kruidnoten nog lekkerder. Ik gunde mezelf hier vandaag geen tijd voor. Maar ik ga ze dit jaar zeker nog bakken.
*Fructosearm: Dit recept kun je niet fructosearm maken.

Voorbereidingstijd20 minutenTotale tijd20 minuten

 15 kruidnoten
 halve reep rijstmelkchocolade/pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Tony chocoloney (kan sporen van melk bevatten)
 4 cacaopoeder

1

Smelt je chocola au bain marie. Ik gebruik altijd een smeltpan (ook van de Action). Maar je kunt ook een glazen schaal in je kookpan zetten in plaats van de smeltpan. Doe wat water in een kookpan en zet je schaal of smeltpan hierop. En laat het water warm worden maar laat niet koken. Doe de stukjes chocola in de schaal of smeltpan. En laat rustig smelten. Roer af en toe even door.

2

Zeef de cacao en doe in een schaaltje.

3

Zodra de chocola is gesmolten haal je de kruidnoten door middel van 2 vorken door de chocola en laat een beetje uitlekken.

4

Bedek een rooster of groot plat bord met bakpapier. En leg hier je truffel kruidnoten op. Ga zo door. En als je klaar bent zet je het rooster of bord  in je koelkast. Ongeveer 2-3 uur. Doe ze nu in een lucht dichte trommel. Maar hier waren ze al heel snel op.

5

Dompel in de cacao. En gooi er wat cacaopoeder overheen met bijvoorbeeld een lepel.

6

En aanvallen maar!!!

Ingredienten

 15 kruidnoten
 halve reep rijstmelkchocolade/pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Tony chocoloney (kan sporen van melk bevatten)
 4 cacaopoeder

Stappen

1

Smelt je chocola au bain marie. Ik gebruik altijd een smeltpan (ook van de Action). Maar je kunt ook een glazen schaal in je kookpan zetten in plaats van de smeltpan. Doe wat water in een kookpan en zet je schaal of smeltpan hierop. En laat het water warm worden maar laat niet koken. Doe de stukjes chocola in de schaal of smeltpan. En laat rustig smelten. Roer af en toe even door.

2

Zeef de cacao en doe in een schaaltje.

3

Zodra de chocola is gesmolten haal je de kruidnoten door middel van 2 vorken door de chocola en laat een beetje uitlekken.

4

Bedek een rooster of groot plat bord met bakpapier. En leg hier je truffel kruidnoten op. Ga zo door. En als je klaar bent zet je het rooster of bord  in je koelkast. Ongeveer 2-3 uur. Doe ze nu in een lucht dichte trommel. Maar hier waren ze al heel snel op.

5

Dompel in de cacao. En gooi er wat cacaopoeder overheen met bijvoorbeeld een lepel.

6

En aanvallen maar!!!

Truffel kruidnoten lactosevrij