Pangranola met kokos & cacao lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor een grote weckpot vol pangranola, ik heb er ruim een week van kunnen genieten.

Eerder deelde ik al een recept voor granola uit de oven, zie de link hier onderaan. Nu hebben we weer een nieuw recept voor granola maar dan uit de koekenpan. Daarom noem ik het ook pangranola. En ik voeg heerlijke ingrediënten toe zoals kokosrasp en cacaopoeder.

Nu heb je nog sneller een lading zelfgemaakte granola klaar gemaakt. En het is natuurlijk weer heel simpel. Ik heb deze keer voor heerlijke noten en zaden gekozen. En lekker wat cacao poeder, kokosrasp en een flinke snuf kaneel.

Meestal kan ik er ruim een week van eten, zo lekker om een flinke voorraad te hebben. En het is zo ontzettend lekker! Je kunt natuurlijk zelf weer eindeloos variëren met de ingrediënten, gebruik wat jij lekker vind. Maar zo vind ik hem het lekkerst.

Gebruik heerlijke lactosearme kwark of yoghurt of plantaardige yoghurt of kwark. Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten te koop in de supermarkt wat super fijn is. Zo kun je daar ook eens wat meer mee variëren.

*Fructoserarm: Let op de hoeveelheid amandelen, pinda's en vervang de honing door rijststroop.

Kook tijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 200 g havermout
 2 handjes pompoenpitten
 1 handje zonnebloempitten
 1 flink handje bruine/witte amandelen
 1 flink handje pinda's ongezouten
 4 eetl honing
 2 eetl kokosolie
 1 eetl cacaopoeder
 flinke snuf kaneel
 3 eetl kokosrasp

1

Voeg de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen en de pinda’s in de koekenpan/ hapjespan. En rooster deze ongeveer 8 minuten, en blijf goed roeren.

2

Voeg nu de honing, kokosolie en de cacaopoeder en de kaneel toe. En roer goed door zodat alles verdeeld wordt. En bak nog een paar minuten op laag vuur totdat de alles goed verdeeld is.

3

Laat de pangranola afkoelen en voeg de kokosrasp toe, roer even goed door en schep het dan in een weckpot.

pangranola

4

pangranola

5


Granola uit de oven - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 200 g havermout
 2 handjes pompoenpitten
 1 handje zonnebloempitten
 1 flink handje bruine/witte amandelen
 1 flink handje pinda's ongezouten
 4 eetl honing
 2 eetl kokosolie
 1 eetl cacaopoeder
 flinke snuf kaneel
 3 eetl kokosrasp

Stappen

1

Voeg de havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen en de pinda’s in de koekenpan/ hapjespan. En rooster deze ongeveer 8 minuten, en blijf goed roeren.

2

Voeg nu de honing, kokosolie en de cacaopoeder en de kaneel toe. En roer goed door zodat alles verdeeld wordt. En bak nog een paar minuten op laag vuur totdat de alles goed verdeeld is.

3

Laat de pangranola afkoelen en voeg de kokosrasp toe, roer even goed door en schep het dan in een weckpot.

pangranola

4

pangranola

5

Pangranola met kokos & cacao lactosevrij
(Visited 1 times, 1 visits today)