Pancakes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
I love pancakes! Wij eten ze vooral op Zondag als ontbijt of lunch. Heerlijk zijn ze. Lekker met een beetje stroop eroverheen en wat frambozen. En wat dacht je van plakjes banaan, rijstmelk chocolade (Mai­tre Ma­this verkrijgbaar bij AH) gesmolten en wat amandelsnippers er overheen. Jammie! Het is super simpel om ze te maken, het lijkt een beetje op pannenkoeken maar deze bak je kleiner en blijven wat dikker. Ze zijn heerlijk luchtig.
*Fructosearm: Als je ook geen tarwe kan verdragen vervang de bloem dan door speltbloem. En gebruik karamel stroop van Van Gilse. En vervang de vanillesuiker door druivensuiker (Zonnatura) en eventueel voeg je het merg van een vanillestokje toe.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 250 g bloem
 16 g bakpoeder (1 zakje)
 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
 snufje zout
 2 eieren
 40 g vloeibare plantaardige boter Alpro/ Becel light/ Jumbomerk/ Aldi/ Lidl
 300 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina/ Lidl/ Aldi of plantaardige melk
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie om in te bakken

1

Doe alle ingrediënten in een kom.

2

Roer alles met de garde goed door elkaar zodat het een egaal beslag wordt.

3

Doe een scheutje olie in de koekenpan en maak warm.

4

Haal en juslepel door het beslag en giet deze in de pan en herhaal dit 2-3 keer (ligt eraan hoe groot je koekenpan is).

5

Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant en aan de onderkant bruin zijn gebakken. Kun je ze omdraaien met een spatel en kun je de andere kant nog even bakken.

6

Bewaar ze zolang op en bord met wat aluminiumfolie erover heen zodat ze warm blijven. Serveer de lactosevrije pancakes met zoet of hartig beleg.

Ingredienten

 250 g bloem
 16 g bakpoeder (1 zakje)
 16 g vanillesuiker (2 zakjes)
 snufje zout
 2 eieren
 40 g vloeibare plantaardige boter Alpro/ Becel light/ Jumbomerk/ Aldi/ Lidl
 300 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina/ Lidl/ Aldi of plantaardige melk
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie om in te bakken

Stappen

1

Doe alle ingrediënten in een kom.

2

Roer alles met de garde goed door elkaar zodat het een egaal beslag wordt.

3

Doe een scheutje olie in de koekenpan en maak warm.

4

Haal en juslepel door het beslag en giet deze in de pan en herhaal dit 2-3 keer (ligt eraan hoe groot je koekenpan is).

5

Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant en aan de onderkant bruin zijn gebakken. Kun je ze omdraaien met een spatel en kun je de andere kant nog even bakken.

6

Bewaar ze zolang op en bord met wat aluminiumfolie erover heen zodat ze warm blijven. Serveer de lactosevrije pancakes met zoet of hartig beleg.

Pancakes lactosevrij