Lactosevrij eetdagboek week 36

Maandag 02-09-19:
We aten vanavond weer gepofte aardappels (wederom uit de magnetron). Met gekookte verse boontjes van het land van mijn oom en tante. En daarbij bakte ik kip met kipkruiden van Verstegen. En ik maakte een beetje Remia satesaus klaar.

Dinsdag 03-09-19:
Ik maakte deze verrukkelijke lasagne weer eens, was weer een tijd geleden. Ik gebruikte die van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten). En ik voeg zelf altijd 250 ml lactosearme melk en 250 ml water toe, en wat groente (courgette, paprika, prei). Deze keer had ik nog lactosearme mozzarella uit Duitsland in de koelkast liggen, deze had ik er ook overheen gelegd samen met de Parrano geraspt. Maar wij vonden het niet vies maar het had niet gehoeven.

Woensdag 04-09-19:
Er was nog lasagne over dus hebben we er nog heerlijk een dagje van gesmuld. Ideaal toch?

Donderdag 05-09-19:
Vanmiddag hebben ze plantenstekjes opgehaald, en ik moest ze even mee helpen met sorteren. Dus ik had al babi ketjap uit de vriezer gehaald (Conimex kan sporen van melk bevatten). Wat Remia satesaus erbij en een eitje en aanvallen maar! Ideaal als er nog restjes in de vriezer zitten.

Vrijdag 06-09-19:
Ik haalde ook deze gezonde Courgette-preisoep uit de vriezer. Mijn ouders smulden er ook nog van. Zo lekker! En ik had nog spaghettisaus in de vriezer zitten deze heb ik ook ontdooid. En mijn moeder kookte de spelt macaroni van Honig voor ons zo kon ik mooi door met werken. Wat rucola erover en eten maar.

Zaterdag 07-09-19:
Vandaag had ik mijn 2 achternichtjes op visite. We zijn lekker even wezen shoppen voor onze kleine man waarbij ik nog tegen een andere auto aanreed tijdens het parkeren (dom dom haha, gelukkig weinig schade).

Ik ben wat spullen aan wezen vullen bij ‘ Jouw marktkraam’ in Hedel. Ik had afgelopen week heel veel verkocht, super leuk. Hopelijk gaat het aankomende week ook goed. Daarna nog even bij de trekpleister en de Aldi geweest. Ik heb ook nog naar de lactosevrije appeltaart gezocht bij de Aldi die in de aanbieding was maar helaas heb ik hem niet kunnen vinden. Gelukkig sommigen van jullie wel. Dus heb ik de fijne cakemix gekocht en hebben de meiden deze thuis nog even gebakken met vloeibare boter. Hadden we toch wat lekkers voor het weekend. De Aldi heeft zoveel lekkere producten ook lactosevrij. Ik zal er binnenkort eens een blog over schrijven.

Toen we thuis kwamen zijn we gelijk aan het aardappels schillen geslagen. Mijn vader had weer aardappels gehad, en er lagen er nog wat. En ik had nog genoeg snacks in huis dus besloten we zelfgemaakte frietjes te gaan maken. Daarbij at ik een frikandel (Aldi) en een kroket van het Jumbomerk. Jummy! En om toch nog een beetje gezond te doen aten we er ook nog rucola bij.

Als toetje maakte ik de frambozenmousse samen met de meiden. Ik gebruikte de vegan slagroom uit Duitsland, en het viel me gewoon op dat je een veel grotere hoeveelheid geklopt kreeg dan wanneer ik de Minusl slagroom opklop. Dus ik kon er nu makkelijk 4 porties van maken. Ik liet de cacaopoeder weg en gebruikte chocoladedruppels van Dr. Oetker deze zijn sinds kort lactosevrij. En we gebruikte de frambozen uit eigen tuin.


Zondag 08-09-19:
Vanmorgen ontbeten we met heerlijke verse afgebakken croissants van de Aldi (koeling, kan sporen van melk bevatten). En daar zaten we eigenlijk heel de morgen een beetje vol van. Ik maakte nog heerlijke kruidige popcorn met Parmezaanse kaas die in Oktober online komt bij Green Gypsy, super leuk. Dus ook deze hadden we opgesmikkeld. En voor mijn man had ik kant en klare pannenkoeken gekocht, helaas mogen wij deze niet want die bevatten melk. Dus maakte ik voor mezelf deze tortilla chips met lente-ui, lactosearme creme fraiche Arla lactofree, tomatensaus van Mister kitchen en rucola. Binnenkort online. Het is meer een borrelhap maar voor op de Zondag kan het ook hartstikke prima, wij hebben dan altijd veel minder trek vooral op zo’n luie Zondag als vandaag.