Gevulde eieren lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 gevulde eieren.
De gevulde eieren gaan bij ons altijd heel erg hard op een verjaardag. Ik maak ook meestal gelijk het dubbele recept. Dan weet ik zeker dat ik genoeg heb. Mijn geheim is dat ik de lekkere kruidenketchup van Hela toevoeg. Ik gebruik altijd de fritessaus maar je kunt ook gewoon mayonaise gebruiken, dat is ook heel erg lekker. Tip van mijn schoonmoeder: "Als het mengsel wat te dik en klonterig is, voeg dan een paar druppels water toe en roer nog even goed door". Daar wordt het iets dunner van zodat hij makkelijker door de spuitzak gaat en je proeft er niks van.
*Fructosearm: Gebruik majoneise van Belze en let op met de kruiden, en laat de kruidenketchup of kijk voor jezelf of je deze verdragen kan omdat hij over zoveel eitjes verdeeld is.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 6 eieren
 1 eetl fritessaus of mayonaise
 1 theel hela kruidenketchup
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf kerriepoeder
 gedroogde of verse peterselie of bieslook

1

Kook je eieren hard. Laat ze even schrikken onder de koude kraan.

2

Pel ze, en snij de eieren in de lengte door.

3

Haal de dooiers eruit, en doe in een kom.

4

Meng de eierdooiers met de fritessaus, curry, zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder en voeg er eventueel een paar druppels bij zodat het een mooi glad mengsel wordt.

5

Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje en knip daar een gaatje in. En spuit er een mooi bolletje in.

6

Je kunt er nog wat verse of gedroogde peterselie of bieslook en een extra snufje paprikapoeder voor de garnering over heen strooien.

Ingredienten

 6 eieren
 1 eetl fritessaus of mayonaise
 1 theel hela kruidenketchup
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf kerriepoeder
 gedroogde of verse peterselie of bieslook

Stappen

1

Kook je eieren hard. Laat ze even schrikken onder de koude kraan.

2

Pel ze, en snij de eieren in de lengte door.

3

Haal de dooiers eruit, en doe in een kom.

4

Meng de eierdooiers met de fritessaus, curry, zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder en voeg er eventueel een paar druppels bij zodat het een mooi glad mengsel wordt.

5

Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje en knip daar een gaatje in. En spuit er een mooi bolletje in.

6

Je kunt er nog wat verse of gedroogde peterselie of bieslook en een extra snufje paprikapoeder voor de garnering over heen strooien.

Gevulde eieren lactosevrij