Dit recept is voor 1 persoon.
Ben jij ook zo gek op havermout of hou je er helemaal niet van? Zoals je ondertussen wel zult weten ben ik er dol op. Dit is alweer het tweede recept met havermout in een korte tijd. Maar nu in herfstige sferen. I love it. Het valt bij 's morgens ook zo goed, en ik kan er dan een paar uur tegenaan voordat ik weer trek krijg.
Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik maakte ook al eerder een chocolade variant. En dit recept is voor een koude herfstige regendag zoals deze dagen. Heerlijk met wortel, pinda's en een snufje kurkuma en kaneel. Ik gebruik in dit recept pinda's maar je kunt ook walnoten of geroosterde notenmix gebruiken.
*Fructosearm: Let op de hoeveelheid pinda's. Gebruik ongezoete amandelmelk.
Doe de havermout in een schaaltje.
Voeg de lactosevrije amandelmelk toe.
Zet in de magnetron op 1000 watt en zet de havermoutpap voor een kleine 2 minuten in de magnetron.
Voeg de geraspte wortel toe en roer even door de warme havermoutpap en garneer met de pinda's en de kruiden.
Lactosevrije havermoutpap met chocola
Ingredienten
Stappen
Doe de havermout in een schaaltje.
Voeg de lactosevrije amandelmelk toe.
Zet in de magnetron op 1000 watt en zet de havermoutpap voor een kleine 2 minuten in de magnetron.
Voeg de geraspte wortel toe en roer even door de warme havermoutpap en garneer met de pinda's en de kruiden.