Tiramisu met limoncello lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ben jij een echte liefhebber van citroen? Dan moet je dit recept zeker eens proberen, hij is heerlijk fris. Wij hadden een Italiaanse avond bij vrienden. Iedereen maakte wat. Ik maakte het voorgerecht; bruschetta's met zelfgemaakte pesto en tapenade. En ik zorgde voor het toetje. Ik maakte de traditionele tiramisu (recept vind je onderaan) en deze met limoncello. Ik had een fles limoncello gekocht en die was binnen no time op, ik ben er zo gek op. Vooral met de warme zomeravonden I love it.

Als je de ingrediëntenlijst goed bekeken hebt staat er gewone mascarpone bij. En dat is geen foutje nee dat klopt. Ik heb een proefverpakking lactase drops bij Disolut besteld (link van deze webshop vind je onderaan). Voor slechts €2,- kun je al een verpakking kopen. Ik heb er 2 besteld, ik ben hier al zolang benieuwd naar. En wat ben ik blij dat ik het eens geprobeerd heb, ik heb nergens last van gehad. Wat een uitkomst. Dit ga ik zeker vaker gebruiken en ik ga een flesje lactase drops bestellen, ik ben om. Geen gezoek meer naar lactosevrije mascarpone. Gelukkig zijn er al heel veel producten lactosevrij te vinden, maar bij sommige producten is het erg zoeken.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd5 urenTotale tijd5 uren 20 minuten

 250 g mascarpone
 10 lactase drops Disolact (proefverpakking)
 2 citroenen (rasp + sap + ontvetten) en 1 extra voor garnering
 100 ml limoncello
 3 eieren
 50 g suiker
 24 lange vingers
 blauwe bessen (diepvries)

1

Meng 10 druppels lactase drops door een bakje mascarpone en laat 24 uur in de koelkast staan.

tiramisu

2

Splits de eieren. Klop nu de eierdooiers met de suiker schuimig.

3

Totdat er belletjes ontstaan.

4

Meng nu de lactosearme mascarpone er goed door met een garde zodat alle klontjes weg zijn.

5

Maak een kom vetvrij en de gardes van je mixer met een doorgesneden citroen. Klop nu de eiwitten stijf met de mixer, als je hem op zijn kop kan houden en het blijft erin zitten dan is het stijf genoeg.

6

Spatel het stijve eiwit rustig door het mascarpone mengsel.

tiramisu

7

Rasp de citroenen met een rasp en daarna pers je de citroenen uit.

8

Gebruik een kleine ovenschaal. Doe de limoncello en het citroensap samen in een schaaltje. Doop de lange vingers nu even onder in het citroenmengsel.

9

Leg nu 12 lange vingers op de bodem.

10

Schep hier de helft van het mascarpone mengsel overheen en strijk glad met een spatel. Doop nu de rest van de lange vingers in het citroenmengsel en leg hier weer bovenop.

tiramisu

11

Eindig met een laag mascarpone.

tiramisu

12

Wikkel er een vershoudfolie omheen en laat het minstens 5 uur in de koelkast staan (het liefst 12uur).

13

Ontdooi de blauwe bessen of koop verse. Zodra de tiramisu uit de koelkast komt kun je hem garneren met de blauwe bessen en met de schil van de overgebleven citroen.

14

Dat wordt smullen!!

15


Lactosevrije tiramisu - Lactosevrijeten.nl
Disolact lactase drops - Disolut.com

Ingredienten

 250 g mascarpone
 10 lactase drops Disolact (proefverpakking)
 2 citroenen (rasp + sap + ontvetten) en 1 extra voor garnering
 100 ml limoncello
 3 eieren
 50 g suiker
 24 lange vingers
 blauwe bessen (diepvries)

Stappen

1

Meng 10 druppels lactase drops door een bakje mascarpone en laat 24 uur in de koelkast staan.

tiramisu

2

Splits de eieren. Klop nu de eierdooiers met de suiker schuimig.

3

Totdat er belletjes ontstaan.

4

Meng nu de lactosearme mascarpone er goed door met een garde zodat alle klontjes weg zijn.

5

Maak een kom vetvrij en de gardes van je mixer met een doorgesneden citroen. Klop nu de eiwitten stijf met de mixer, als je hem op zijn kop kan houden en het blijft erin zitten dan is het stijf genoeg.

6

Spatel het stijve eiwit rustig door het mascarpone mengsel.

tiramisu

7

Rasp de citroenen met een rasp en daarna pers je de citroenen uit.

8

Gebruik een kleine ovenschaal. Doe de limoncello en het citroensap samen in een schaaltje. Doop de lange vingers nu even onder in het citroenmengsel.

9

Leg nu 12 lange vingers op de bodem.

10

Schep hier de helft van het mascarpone mengsel overheen en strijk glad met een spatel. Doop nu de rest van de lange vingers in het citroenmengsel en leg hier weer bovenop.

tiramisu

11

Eindig met een laag mascarpone.

tiramisu

12

Wikkel er een vershoudfolie omheen en laat het minstens 5 uur in de koelkast staan (het liefst 12uur).

13

Ontdooi de blauwe bessen of koop verse. Zodra de tiramisu uit de koelkast komt kun je hem garneren met de blauwe bessen en met de schil van de overgebleven citroen.

14

Dat wordt smullen!!

15

Tiramisu met limoncello lactosevrij
(Visited 1 times, 1 visits today)