Eetdagboek week 29 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten deze week heerlijke lekkerbekjes, ik kwam er alleen net achter dat deze weipoeder bevatten. Gelukkig heb ik maar een klein stukje op. Ik heb dat echt bijna nooit meer, volgende keer maar beter op de verpakkingen kijken. En we aten noedels, dat was echt weer veel te lang geleden en ik haalde sushi!

Maandag 13-07-20:
Vanavond aten we gekookte aardappels met erwten (diepvries) en verse worteltjes. Mmm, ook wel weer lekker hoor Hollandse pot. De aardappeltjes kook ik tegenwoordig in de micro cook van Tupperware, geweldig in 10 minuten heb ik al aardappels gekookt nu. Dat scheelt veel tijd. Nu alleen een klein ding, ik heb de lekkerbekjes van de AH gebakken in Flora boter maar nu kom ik er echt serieus net pas achter dat ze weipoeder bevatten. Ik heb er geen last van gehad gelukkig maar die koop ik dus niet meer voor mezelf, ja of ik kan lactasepilletjes gebruiken. Ik ben begonnen met Weight watchers, dus ik heb ook maar een klein beetje op, daar heb ik geluk mee gehad. Wel jammer want ze waren zo ontzettend lekker. 


Dinsdag 14-07-20:
Schuif mij dit bordje nog even voor. Mmm, we aten deze heerlijke noedels met garnalen in ketjapsaus weer. Dat was weer veel te lang geleden, mmm!! 


Woensdag 15-07-20:
Ik had nog een klein beetje noedels over van gister, maar het was niet meer genoeg voor ons allemaal. En invriezen kan niet, en ik ga het natuurlijk niet weggooien. Dus ben ik voor mezelf even de diepvries in gedoken en vond ik nog een schaaltje met romige penne met Italiaanse kruiden, ik heb er zelf nog wat cherrytomaatjes en wat verse sla aan toegevoegd. Erg lekker was het nog.


Donderdag 16-07-20:
Mmm, vanavond aten wij onze lievelings aardappeltjes weer. Daarbij bakte ik champignons, spinazie en ik voegde er nog wat pijnboompitjes aan toe. En ik maakte deze verrukkelijke gevulde kipfilet. Ik gebruikte de haverspread van Oatly, heb jij die al geprobeerd?


Vrijdag 17-07-20:
Vandaag haalde ik sushi bij Japachi en dat aten we bij een vriendin op. Heerlijk in de voortuin, genietend van de laatste zonnestralen, rosé en de overheerlijke sushi. Wat een heerlijke avond was dat.


Zaterdag 18-07-20:
Vanavond hebben wij de bbq weer aangeslingerd. Mijn schoonouders kwamen eten. Mmm, zo genieten. Ik maakte er een heerlijke aardappelsalade bij en bakte wat stokbrood af met lekkere dips.


Zondag 19-07-20:
Restjesdag!! Alle restjes van gister opgemaakt. Het vlees heb ik even in de flora boter gebakken. Ik had ’s middag de nieuwe schelpenbroodjes van de AH afgebakken en daar had ik er nog een paar van over die heb ik in reepjes gesneden. En ik had ook nog wat aardappelsalade, dit recept kwam uit het kookboek wat ik van een vriendin heb gekregen. Maar ik heb hem wel iets aangepast. Bij de brie staan de suikers en koolhydraten op 0. Ik maakte zelf de satésaus. Ideaal voor op de Zondag.