Eetdagboek van week 19 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Neem ook eens een kijkje naar andere weken waarin ik een eetdagboek schreef.  En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Ik gebruikte deze week vaak de kruiden van Green Gypsy en ik kreeg een leuke box opgestuurd gekregen van de vegadiscounter.

Maandag 04-05-20:
Vanavond gingen we weer voor gezond, ik maakte heerlijke pittige aardappelwaaiers met de nieuwe sportmixen, deze keer gebruikte ik Muscles 4 chicken van Green gypsy. Lekker dat ze waren, wij eten ze toch al vaak met mijn eigen recept op de site. En nu gaan we ze alleen nog maar vaker eten, man wat gaven die kruiden er een lekkere pittige twist aan. Daarbij bakte ik een kipschnitzel van AH (kijk altijd goed op de verpakking) en ik bakte er een aubergine bij in plakjes in een beetje olijfolie. Heerlijk gezond maaltje voor de Maandag. 
eetdagboek


Dinsdag 05-05-20:
Vandaag was het bevrijdingsdag. 75 jaar geleden alweer. Mijn man is één keer in 5 jaar vrij en dat was ook vandaag, heel veel mensen moesten toch nog gewoon werken. Hij kon op de kleine letten en zo kon ik mooi aan het werk. Ideaal, ik heb heel de morgen gewerkt. Ik hoorde op de radio nog een gesprek over een opa die een dagboek had geschreven in die tijd op Qmusic. Je vind het hier op degroetenvaneenonbekende.nl. Best interessant om te lezen. Ik heb het gelijk binnen even opgezocht natuurlijk.

En ’s middags zijn we even naar de Lieskampen (een natuurgebied) bij ons in de buurt gereden. En daar hebben we een heel stuk gewandeld. Het is nu echt de mooiste tijd van het jaar vind ik. Alles staat in bloei. Ook al zitten we midden in de coronatijd, je kunt er zelf toch nog wat van maken. Wij deden dit voorheen ook al vaak, heerlijk wandelen in de natuur. Ik maakte ook nog een lekkere smoothie die we meenamen en ’s avonds hebben we een frietje gehaald bij de friettent bij ons in het dorp. Ik bestelde een frietje met een braadworst.

eetdagboek


Woensdag 06-05-20:
Wat heb ik deze gemist zeg, zoals je weet heb ik een paar jaar geleden problemen met de website gehad en ben ik veel van mijn recepten verloren. Echt zuur. Ik ben gelukkig alweer een eind op weg om alles terug te zetten. Deze plaattaart met gehakt en prei stond ook zeker nog op mijn lijstje. Verrukkelijk is deze. Mijn man vond het een beetje teveel prei maar ik vond hem perfect. Vooral met een scheutje chilisaus. Ik gebruikte deze chilisaus van Inproba, die bevat 50% minder suiker. En het flammkuchendeeg van Tante Fanny (kan melk bevatten). Ver-ruk-ke-lijk!   
plaattaart


Donderdag 07-05-20:
De aller lekkerste lasagne vinden wij toch nog steeds die van Knorr wereldgerechten. Deze kom je ook geregeld tegen in ons eetdagboek die ik elke week schrijf. Ik voeg altijd 250 ml water en 250 ml lactosearme melk toe. Deze keer gebruikte ik de groente die ik nog had, halve aubergine, wortels, groene halve paprika en een paar takjes lente-ui. Heerlijk maaltje weer.


Vrijdag 08-05-20:
Ik maakte een nieuwe soort kippensoep. En wel een romige kippensoep zonder room. En lekker dat hij is, deze ga ik binnenkort uitwerken en dan deel ik hem met jullie. Ik gebruikte een pot kippen bouillon en wat groentes. En ik maakte hem romig door bloem met plantenmargarine van de AH te mengen in de pan.
eetdagboek


Zaterdag 09-05-20:
Ik kreeg afgelopen Vrijdag een super gave vegan box (dus ook lactosevrij) binnen van de vegadiscounter. Grootverpakking voor een speciale prijs. Binnenkort ga ik er een paar blogjes over schrijven. Oh en wat ben ik verwend, er zat zoveel lekkers in. Vanavond probeerde ik de avocado mayo van Mayoneur en de plant based tuna van Good catch. Een heerlijk combinatie samen. Ik maakte van beide een lekkere salade die je zelf samen kon stellen met stukjes rode paprika, komkommer, sla en peterselie.

We waren even naar de Waal geweest, en hebben we lekker zitten genieten op het strand. Op de terugweg naar huis rook heel ons dorp naar bbq. En ik zei tegen mijn man kunnen wij hem ook niet aanslingeren? We hadden nog net genoeg kolen dus hup die bbq ging aan. Ik heb snel wat koolvis ingesmeerd met de kruiden Green Gypsy even in een aluminiumfolie gevouwen en een ossenhaasje van de Aldi even ontdooid in de magnetron en daarna gebakken op de bbq. Ik maakte zelf hamburgers met de finger lickin’ pizza kruiden. Super simpel maar wel heel erg lekker, en natuurlijk kon een Zomerse Rosé niet ontbreken. Op het moment ben ik helemaal weg van de Pinot grigio Rosé van de Lidl. Niet duur en erg lekker.
eetdagboek
eetdagboek


Zondag 10-05-20:
Vanmorgen hebben mijn man en ik samen een ontbijtje gemaakt voor ons vanwege Moederdag. Hij wilde alleen aan de slag maar ik zeg ik help je wel, dat kan ik dan toch niet houden haha. We maakten deze heerlijke lactosevrije speltwafels, kookten een eitje en mijn man had lekker wat pure chocola gesmolten en deze over vers fruit heen geschonken. Jammie, een bakje thee erbij en genieten maar. Ik had voor mezelf al de Lady Million Empire Eau de Parfum besteld. Heerlijk is die.

Vanavond ben ik weer de keuken ingedoken om lekkere pilaf te maken. Dat eten wij eigenlijk veel te weinig. Het is zo lekker zoet en pittig en dan die perziken uit blik erbij. Ik heb het recept iets aangepast, de tomatenblokjes heb ik toegevoegd en zo hoefde ik geen maizena toe te voegen om het te binden. Maar ik kwam er op het laatste moment achter dat ik geen ui in huis had. Dat heb ik altijd in huis dus ik heb daar helemaal niet over nagedacht. Ik heb een courgette en gember gebruikt deze keer. Het was ook lekker, maar de volgende keer maak ik hem toch weer met uien hihi dat is het aller lekkerst.


Ik hoop dat je het weer een leuk lactosevrij eetdagboek vond en wie weet zit er een lekkere tip voor je tussen. Wat een paar heerlijke zonnige dagen zaten er tussen deze week hè. Daar hebben wij volop van genoten. Jullie ook? Hou het in de gaten volgende week komt er weer een nieuw lactosevrij eetdagboek online.