Lactosevrij eetdagboek week 39

Maandag 23-09-19:
Mijn derde recept alweer met de Green gypsy kruidenmengsels. Ik had de zoete aardappels gekookt en ineens had ik zo’n ingeving dat ik er wel lekkere kruiden aan toe kon voegen. Zo gezegd zo gedaan. Het recept moet ik nog naar ze op sturen en uitwerken. Zodra hij online staat deel ik hem op mijn social media. Daarbij aten we rucola en biefstuk. Zo had ik gelijk ook een hapje voor onze kleine man. 3 vliegen in 1 klap haha.

Dinsdag 24-09-19:
En wat zullen we vanavond weer eens eten was de vraag. Herkennen jullie jezelf erin? Ik maakte de rauw gebakken aardappels en daarbij kookte ik worteltjes (ongeveer 10 minuten) en ik maakte de kipfilets met groene pesto weer eens. Ik had de kipfilets al uitgehaald en bedacht ineens dat we dit verrukkelijke recept weer konden eten. Ik had er toevallig alles voor in huis.

Woensdag 25-09-19:
Mijn schoonouders hadden op onze zoon opgepast. Dus ik zei dan blijven jullie maar gezellig bij ons eten. Ik maakte de gepofte aardappels uit de magnetron en de gevulde gehaktballen met kaas. En ik had sperziebonen gekocht, en toen heb ik een recept op internet gevonden van de booschappen voor gesmoorde sperziebonen met ketjap en gember. Ik had de knoflook weg gelaten en de lente-ui door ui vervangen. Jammie!

Donderdag 26-09-19:
Wraps met Tortilla bonenschotel van de Aldi. Deze is vegan, lactosevrij en glutenvrij. En heel erg lekker, maar je moet wel van bonen houden haha. Daarbij heb ik de kipfilets gebakken in olijfolie (ongekruid) en er overheen heb ik wat feta verkruimeld (Violife AH of feta van Dodoni AH suikers en koolhydraten op 0 kijk voor jezelf of je deze verdragen kan).

Vrijdag 27-09-19:
Oeh mijn moeder maakte de allerlekkerste kippensoep weer. En ik maakte wraps met kaas en gerookte kipfilet warm in de tosti-ijzer. Een super simpel maaltje maar wel erg lekker.

Zaterdag 28-09-19:
Vanavond hebben we lekker frietjes gehaald bij de snackbar bij ons in het dorp.

Zondag 29-09-19:
Wat een druilige dag vandaag, het heeft bijna heel de dag wel geregend. Onze zoon had een nachtje bij mijn schoonouders geslapen, voor het eerst!! En het is hartstikke goed gegaan, zo fijn.

We hebben ’s avonds gesmikkeld van toastjes met filet (let altijd goed op verpakking, ik had nu een verpakking die melkeiwitten bevatte ik kan deze verdragen) en brie (suikers en koolhydraten op 0) en serranoham. We hadden allebei niet zoveel honger dus heb ik ook niet meer gekookt. Dat mag allemaal op een lekkere luie Zondag toch? Hihi.