Kaasbroodjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit is een heel makkelijk recept voor kaasbroodjes. Als ik dan weer eens bij de bakker sta en die heerlijke kaasbroodjes zie liggen baal ik er weer van dat ik ze niet mag. Dus dat was weer een reden dat ik thuis aan de slag ben gegaan. En wat een makkelijk recept is hier uitgekomen. Ik wist niet dat het zo makkelijk was. En ze zijn verrukkelijk. Gebruik de kaas die je hebben kan, er staat een blog over dit onderwerp op de site. Dit bericht kan je helpen om te kijken welke kazen allemaal lactosevrij zijn. En let op de bladerdeeg dat deze GEEN roomboter bevat. Ik gebruik altijd de bladerdeeg uit de diepvries van het Jumbomerk, Ahmerk of Koopmans (kan sporen van melk bevatten).
*Fructosearm: Als je ook geen tarwe kan verdragen maak dan zelf je bladerdeeg, let op de hoeveelheid kruiden.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 4 plakjes bladerdeeg GEEN roomboter Ahmerk/Jumbomerk/Lidl/Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 2 plakken kaas (Hollandse harde kaas belegen tot oud, plantaardige kaas Violife Wilmersburger)
 scheutje melk of een losgelopt ei
 snufje zout
 1 theel Italiaanse kruiden
 strooikaas (suikers en koolhydraten op 0) Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt

1

Haal de velletjes bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

3

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er dan naar smaak een hoeveelheid kaas op het plakje bladerdeeg (ik heb 1,5 plakje Wilmersburger kaas gebruikt per broodje).

4

Vouw dan de andere helft bladerdeeg hier overheen. En druk de randjes aan de met je vingers en ga er vervolgens even met een vork erover heen zodat het goed vast zit.

5

Leg ze op de bakplaat. Smeer ze in met behulp van een kwastje met het losgeklopte ei of met de lactosevrije melk.

6

Verdeel een snufje zout over de kaasbroodjes heen. Bestrooi de kaasbroodjes nu met de geraspte kaas./strooikaas. En strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen.

7

Zet de kaasbroodjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Heerlijk broodje voor de lunch.

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg GEEN roomboter Ahmerk/Jumbomerk/Lidl/Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 2 plakken kaas (Hollandse harde kaas belegen tot oud, plantaardige kaas Violife Wilmersburger)
 scheutje melk of een losgelopt ei
 snufje zout
 1 theel Italiaanse kruiden
 strooikaas (suikers en koolhydraten op 0) Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt

Stappen

1

Haal de velletjes bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

3

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg er dan naar smaak een hoeveelheid kaas op het plakje bladerdeeg (ik heb 1,5 plakje Wilmersburger kaas gebruikt per broodje).

4

Vouw dan de andere helft bladerdeeg hier overheen. En druk de randjes aan de met je vingers en ga er vervolgens even met een vork erover heen zodat het goed vast zit.

5

Leg ze op de bakplaat. Smeer ze in met behulp van een kwastje met het losgeklopte ei of met de lactosevrije melk.

6

Verdeel een snufje zout over de kaasbroodjes heen. Bestrooi de kaasbroodjes nu met de geraspte kaas./strooikaas. En strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen.

7

Zet de kaasbroodjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Heerlijk broodje voor de lunch.

Kaasbroodjes lactosevrij