Pancakes met kwark Arla lactofree

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik maakte afgelopen weekend deze heerlijke smeuïge pancakes. Zoals je weet ben ik bloginsider van lekkeretenmetlinda.nl. En nu luidde opdracht 2 dat je een lekkere lunch moest bedenken met 1 van de 4 producten van Arla lactofree. En als ik eerlijk ben, ben ik niet zo dol op de kwark zo los uit een schaaltje, ik ben veel gekker op yoghurt. Smaken verschillen hè. En we hadden afgelopen Zondag zin in pannenkoeken als lunch. Dus ik dacht creatief na en zo is er dit recept uit gekomen. Het beslag blijft wat dikker maar je krijgt er heerlijke smeuïge pancakes van. Je kunt met deze kwark ook een heerlijke kwarktaart maken, ze hebben van het Jumbomerk verschillende soorten lactosevrije kant en klare mixen voor kwarktaart. Echte aanrader!
*Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan speltbloem. Gebruik druivensuiker (dextrose Zonnatura) en karamelstroop van Van Gilse.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 200 g kwark Arla lactofree (0.01/100g)
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 100 ml melk Arla lactofree (0.01/100g)
 1 ei
 2 eiwitten
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 snufje zout
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie om in te bakken
 stroop en poedersuiker

1

Doe de kwark samen met het eiwit en de eieren in een kom.

2

Klop dit los met een garde.

3

Voeg de bloem, bakpoeder, zout, vanille aroma en de lactosearme melk toe. En roer alles tot een glad geheel met een garde. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.

4

Giet een scheutje olie in de koekenpan en maak warm. Pak met 2 grote lepels een beetje beslag en leg in de koekenpan. Je kunt ongeveer 3 pancakes tegelijk bakken.

5

Bak ze eerst aan de ene kant bruin en daarna aan de andere kant.

6

Leg ze op een bord en bedek de pancakes met aluminiumfolie zodat ze lekker warm blijven.

7

Serveer poedersuiker en stroop bij de panckes en smullen maar!!

Ingredienten

 200 g kwark Arla lactofree (0.01/100g)
 200 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 100 ml melk Arla lactofree (0.01/100g)
 1 ei
 2 eiwitten
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 snufje zout
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie om in te bakken
 stroop en poedersuiker

Stappen

1

Doe de kwark samen met het eiwit en de eieren in een kom.

2

Klop dit los met een garde.

3

Voeg de bloem, bakpoeder, zout, vanille aroma en de lactosearme melk toe. En roer alles tot een glad geheel met een garde. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.

4

Giet een scheutje olie in de koekenpan en maak warm. Pak met 2 grote lepels een beetje beslag en leg in de koekenpan. Je kunt ongeveer 3 pancakes tegelijk bakken.

5

Bak ze eerst aan de ene kant bruin en daarna aan de andere kant.

6

Leg ze op een bord en bedek de pancakes met aluminiumfolie zodat ze lekker warm blijven.

7

Serveer poedersuiker en stroop bij de panckes en smullen maar!!

Pancakes met kwark Arla lactofree