Chocoladefondue met pure chocola lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.

Ja, hier kun je mij voor wakker maken hoor! En terwijl ik helemaal geen erge zoetekauw ben. Maar lactosevrije chocoladefondue is zo lekker. Ben jij er ook zo gek op? Met een lactose-intolerantie kun je zeker nog van zo'n heerlijke chocoladefondue genieten. Kijk alleen wel goed welke chocola je gebruikt. Sommige extra pure chocoladerepen bevatten lactose. Ik had de delicata reep van Albert Heijn gebruikt. Het fonduesetje had ik voor een prikkie bij de Action gekocht, die heb ik al jaren in mijn kast staan. Ik serveer er ook mijn kaasfondue in. Maar je hebt er zoveel, hieronder vind je enkele links met simpele chocoladefonduesetjes.

Je kunt met van alles dippen; denk bijvoorbeeld aan langevingers, biscuits, fruit of marshmallows. Ook leuk om in een schaaltje wat amandelschilfers, spikkels, gemalen hazelnoten of kokos te doen. Als extra laagje voor bovenop de gesmolten chocola.

En vind jij chocoladesaus ook lekker over een bolletje lactosevrij of vegan ijs? Dan kun je deze saus daar natuurlijk ook heel goed voor gebruiken. Dat had ik laatst ook gedaan voor een verjaardag. Iedereen smulde ervan, ik had deze gemaakt met pure chocolade. En ook nog eentje met melkchocolade, maar die is natuurlijk niet lactosevrij, dus maakte ik twee soorten.

Dit recept heb ik uit het kookboek met 500 chocoladegerechten (link hiervan vind je onderaan). Dit recept vind je onder de chocoladesaus, maar ik gebruikte hem als chocoladefondue. Erg leuk kookboek met heerlijke recepten, hier ga ik zeker nog vaker mee aan de slag. Ik kreeg het een tijd geleden van een vriendin, en maakte er ook al eerder wat lekkers uit. Je kunt het gelijk serveren, maar je kun hem ook af laten koelen en weer opnieuw laten smelten.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

 225 g extra pure chocolade 70% Delicata, Jumbo biologisch
 150 ml lactosearme melk Arla lactofree, Campina, Minusl, Jumbomerk, Ahmerk, Aldi, Lidl
 3 eetlepels lactosearme slagroom MinusL
 2 eetlepels suiker
 2 eetlepels plantaardige boter Wajang, Flora, plantenmargarine AH
 fruit, koekjes of spekjes
 eventueel een eetlepel lactosevrije likeur (bijv. Malibu/Licor 43)

1

Smelt de lactosevrije chocolade in een kom op een pan heet water op laag vuur. Ik gebruikte een speciale smeltpan maar je kunt ook een glazen kom gebruiken.

2

Doe de lactosevrije melk met de lactosevrije slagroom en de suiker in een steelpan. Breng dit aan de kook.

3

Neem de pan van het vuur en giet de melk onder voortdurend roeren bij de gesmolten chocolade.

4

Giet het chocolademengsel in de pan, breng het snel aan de kook en neem het dan direct van het vuur.

5

Snij de boter in kleine stukjes. En klop deze met een garde door de chocoladesaus, net zolang totdat deze glad is en glanst.

6

Giet het in een fondueschaaltje, steek het kaarsje eronder aan en tadaaa je hebt je eigen zelfgemaakte lactosevrije chocoladefondue. Als je wilt, kun je nu eventueel een eetlepel likeur toevoegen.

chocoladefondue

7

En nu dippen maar!! Fruit, lactosevrije koekjes of marshmallows. Noem het maar op!

chocoladefondue

8

Het is ook leuk om in een schaaltje wat amandelschilfers, spikkels, gemalen hazelnoten of kokos te doen. Als extra laagje voor bovenop de gesmolten chocola.

chocoladefondue


Kaasfondue - Lactosevrijeten.nl
Chocolade fondueset - Hema.nl
Chocolade fondueset - Bol.com
500 chocoladegerechten - Bol.com

Ingredienten

 225 g extra pure chocolade 70% Delicata, Jumbo biologisch
 150 ml lactosearme melk Arla lactofree, Campina, Minusl, Jumbomerk, Ahmerk, Aldi, Lidl
 3 eetlepels lactosearme slagroom MinusL
 2 eetlepels suiker
 2 eetlepels plantaardige boter Wajang, Flora, plantenmargarine AH
 fruit, koekjes of spekjes
 eventueel een eetlepel lactosevrije likeur (bijv. Malibu/Licor 43)

Stappen

1

Smelt de lactosevrije chocolade in een kom op een pan heet water op laag vuur. Ik gebruikte een speciale smeltpan maar je kunt ook een glazen kom gebruiken.

2

Doe de lactosevrije melk met de lactosevrije slagroom en de suiker in een steelpan. Breng dit aan de kook.

3

Neem de pan van het vuur en giet de melk onder voortdurend roeren bij de gesmolten chocolade.

4

Giet het chocolademengsel in de pan, breng het snel aan de kook en neem het dan direct van het vuur.

5

Snij de boter in kleine stukjes. En klop deze met een garde door de chocoladesaus, net zolang totdat deze glad is en glanst.

6

Giet het in een fondueschaaltje, steek het kaarsje eronder aan en tadaaa je hebt je eigen zelfgemaakte lactosevrije chocoladefondue. Als je wilt, kun je nu eventueel een eetlepel likeur toevoegen.

chocoladefondue

7

En nu dippen maar!! Fruit, lactosevrije koekjes of marshmallows. Noem het maar op!

chocoladefondue

8

Het is ook leuk om in een schaaltje wat amandelschilfers, spikkels, gemalen hazelnoten of kokos te doen. Als extra laagje voor bovenop de gesmolten chocola.

chocoladefondue

Chocoladefondue met pure chocola lactosevrij