Eetdagboek week 31 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Ik maakte weer eens onze favoriete lasagne, en een heerlijke risotto met gerookte kipfilet en we aten frietjes met een bamischijf en bitterballen. Allemaal lactosevrij.

Maandag 27-07-20:
Gister maakte ik tagliatelle met gehakt. En daar konden we vanavond ook nog lekker van eten. Ideaal toch zo op de Maandag vind ik zo. 
eetdagboek


Dinsdag 28-07-20:
Vanavond aten we weer eens gekookte aardappels met erwten en wortel. En daar hoort natuurlijk een lekker stukje vis bij, ik had een kabeljauwburger van de Albert Heijn gebakken. Lekker wat appelmoes erbij en smullen maar. 
eetdagboek


Woensdag 29-07-20:
Onze lievelings lasagne blijft toch wel die van Knorr wereldgerechten. Ook al vind ik de lasagne van mij zelf ook verrukkelijk met bechamelsaus maar daar houd mijn man wat minder van. Ik voeg wat minder water en lactosevrije melk toe maar daarbij wel een extra scheutje lactosevrije kookroom. Ik voeg lente-ui paprika en courgette toe als groente. En ik beleg als laatste de lasagne met tomaten en een flinke laag zelf geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Mmm, ziet er lekker uit nietwaar? Vandaag was het ook nog eens wereld lasagne dag, dat was even toevallig. 
eetdagboek


Donderdag 30-07-20:
Mijn man kon nog lekker de lasagne van gister eten en ik besloot om voor mezelf weer eens risotto te maken. Ik maakte de risotto met gerookte kip maar dan met een kleine twist eraan. Ik voegde de kruiden van Green gypsy spices toe. Mmm, zo kreeg de risotto een lekker Italiaans tintje. Deze kruiden zijn zo ontzettend lekker.
eetdagboek
eetdagboek


Vrijdag 31-07-20:
Vrijdag, dan eten we vaak een soepje. Dat weet je als je vaker mijn lactosevrije eetdagboek lees. Ik had een rundersoeppakket besteld. Mijn moeder heeft het soepvlees en de mergpijp 2 uur laten pruttelen. Daarna alles even door een vergiet geschonken. Ik had bleekselderij, wortel, champignons en lente-ui fijn gesneden en later ook toegevoegd samen met de soepballetjes. Toen heeft de soep nog even 10 minuten gekookt en voila een heerlijk gezond soepje. Daarbij heb ik een stokbroodje af gebakken en ik had nog farmer salade van het AH merk.


Zaterdag 01-08-20:
Frietjes! Oh wat ben ik daar toch gek op, wij eten het naar mijn zin veel te weinig. Ik had er een bamischijf van Jumbo en bitterballen van Mora bij gebakken. Ik had er nog een restje ijsbergsla bij gesneden en wat noten toegevoegd. Ik gebruikte de slasaus van Amelander gekocht bij de Jumbo in de koeling.


Zondag 02-08-20:
Vandaag zijn we wezen varen met mijn broertje, schoonzus en haar vriendin. Het was heerlijk op het water. Daarna zijn we door gereden naar mijn schoonouders want mijn schoonvader hield zijn verjaardag. Ze hadden een pan besteld met verschillende soorten vlees. Het was heerlijk, mijn schoonmoeder had nog salades opgemaakt, gevulde eitjes gemaakt, kipsaté warm gemaakt, stokbrood gebakken met lekkere dips. Ik heb mijn lactase ingenomen, ideaal. Ik ben vergeten om een foto te schieten.